Go to Top

Veščine, katere je dobro obvladati v svetu podjetništva

Samostojna podjetniška pot od samih podjetnikov zahteva ogromno vloženega dela in energije. Toda oboje je brezpredmetno brez bistvene sestavine, in sicer znanja. Lahko se še tako trudite in izgubljate živce, to ne bo imelo nikakršnega učinka, če ne boste vedeli, kaj počnete.

Veščine, katere je dobro obvladati v svetu podjetništvaV nadaljevanju vam tako navajamo skupek veščin, katere je več kot priporočljivo obvladati v svetu podjetništva. Koristijo tako prekaljenim mačkom kot tudi tistim, ki so šele v fazi razvijanja ideje ali premagovanja strahu pred ustanovitvijo podjetja.

Prodajne veščine

Od prodaje so odvisni vaši prihodki, zato je izjemnega pomena, da znate ljudi prepričati o koristnosti vašega produkta ali storitve.

Razumevanje kupcev

Vrhunske prodajne veščine ne pomagajo, če ne veste kaj prodajate in komu. Raziskave, preko katerih vam bodo postale jasne potrebe kupcev, niso kar tako. Še bolje je, da se pri tem vprašate sami, kaj bi si kot kupec želeli oziroma kaj bi vam kot uporabniku koristilo.

Tehnologija in njena vloga

Tehnologija je nepogrešljiv del posla in nihče več si ne more privoščiti, da je nebi vsaj malo obvladal. Poslovanje brez osebnega računalnika ali mobilnika? Težko.

Nihče od vas ne zahteva, da postanete “tehničar” kalibra tistih v Silicijevi dolini, vendar znanja o tehnologiji ni nikoli preveč. Morda ravno tu najdete katero izmed priložnosti.

Razen tehnoloških trikov lahko veščine dobro izpopolnite na naših seminarjih Kako pridobiti in zadržati kupca ter marketinški načrt ter Kako uspešno tržimo na spletu? vam lahko izdatno pomagajo pri razumevanju kupcev. Če pa se šele odločate za ustanovitev podjetja, močno priporočamo Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja