Go to Top

Vaš pogled in osebnost določata ali boste uspeli

Rezultati vaših dejanj nimajo nič opraviti s tem, kar dejansko delate, vendar ima pa skoraj vse opraviti s temu vaša osebnost.Večino svojega časa namenimo planiranju opravil, organiziranju in kreiranju resolucij o tem,  kaj bi morali delati, medtem pa pozabljamo kdo smo, kar je veliko bolj pomembno. Pozabljamo, da smo človeška bitja in ne “robot-človek opravil“.

Življenje predstavlja polno opravil, ki jih morate vsakodnevno izvesti. Podjetje in družina neprestano zahtevata od vas, Vaš pogled in osebnost določata ali boste uspelida delate določene stvari. Nekatere stvari delate, ker druge ljudi osrečuje, ali pa se čutite bolj izpopolnjeni, ali pa ste navsezadnje plačani, da jih opravljate. Vaš odnos in osebnost pa pri vseh teh opravilih določata, na kakšen način jih delate. S srcem, s strastjo ali brezsrčno, kot robot.

Ravno zato je vaša osebnost tako pomembna.

Če verjamete, da je pred vami vaš najboljši dan, potem boste našli kreativno rešitev celo v najslabših razmerah. Če verjamete, da vas ljudje niso hoteli namerno prizadeti, potem jih boste sprejeli in jim ponudili še eno priložnost. In če verjamete, da se je vredno boriti, boste našli načine kako nadaljevati – ne glede na napor.

Vaša osebnost določa, ali boste dosegli zastavljene cilje, ali pa na poti padli in odnehali. Tega ne morete ponarediti, to ste vi. Ne morete se pretvarjati in ignorirati, da je vse v redu. Vaš pogled določa,  s kakšnimi barvami gledate na svet. Kako ga dojemate ter v kaj želite verjeti. Vse to določa vaša osebnost.

Če želite videti, slišati in čutiti sovraštvo ( strah ali razočaranje) je velika verjetnost, da boste to našli. Vendar, če pa želite, da boste našli svetle dele vesolja okoli sebe potem je to tisto kar boste našli. Našli boste upanje in srečo medtem ko drugi posmeh in prezir. Vaš pogled in odnos vas bo vodil tja.

Vaša osebnost določa ali vam bo na vaši poti uspelo, ali pa boste končali kot zguba. Pri vsem tem pa je pomembno, da se zavedate svojih prednosti in slabosti. Ozavestite svoje slabe lastnosti in jih nadomestite z vašimi svetlimi karakternimi prednostmi. Tukaj leži vaša moč in napredek.

Bodite boljši sedaj! Nikoli ni prepozno za spremembe, kot tudi nikoli ni prepozno, da postanete to, kar si želite!

Avtor: Data d.o.o.

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja