Go to Top

V firmi podjetja sedaj tudi tuje besede in črke

V današnjem času sodobne tehnologije, svetovnega spleta in odprtih meja, skoraj ni podjetnika, ki ne bi razmišljal o širitvi svojega poslovanja tudi v druge države.

V firmi podjetja sedaj tudi tuje besede in črkeToga slovenska zakonodaja, ki je do 8. 8. 2015 urejala uporabo jezika in črk v firmi podjetij in podjetnikov, pa je pogosto pomenila oviro, saj podjetniki v svojih firmah niso smeli uporabljati tujih besed in tujih črk. Tako so imeli pri izbiri firme svojega podjetja nemalokrat težave, saj njihove želje niso bile skladne z veljavno zakonodajo.

Zadnja novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) je z 8. 8. 2015 prinesla težko pričakovano spremembo pri uporabi jezika in črk v firmi podjetja. Po novem ni več potrebno soglasje Vlade Republike Slovenije, če firma vsebuje le domeno, ki ima domensko končnico »si«. Podjetniki pa se bodo gotovo najbolj razveselili novice, da morajo biti v slovenskem jeziku po novem le sestavine firme, ki nakazuje dejavnost, in oznaka družbe. Dodatne sestavine firme lahko po novem vsebujejo tudi črke X, Y, W in Q.

Več o drugih spremembah, ki jih je prinesla zadnja novela ZGD-1, si lahko preberete v našem članku V veljavo vstopajo pomembne spremembe za podjetnike.

Obiščite našo VEM točko in skupaj z našimi svetovalci boste izbrali firmo, ki bo v skladu z novo zakonodajo, hkrati pa privlačna in prepoznavna za vaše poslovne partnerje in kupce. Za termin nas pokličite na telefon 01/6001 – 530 ali pišite na elektronski naslov data@data.si.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2015", ki ga financirata RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, Javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja