Go to Top

V dnevu in pol do 100.000 dolarjev

FlyKly Smart Wheel je postal najuspešnejši slovenski projekt na platformah za množično financiranje (crowdfunding). Na Kickstarterju je namreč zbral 701.239 dolarjev in s tem postavil nov rekord med slovenskimi projekti.

FlyKly Smart Wheel je pametno kolesarsko kolo, ki ima vgrajen električni motor in vmesnik, ki se poveže s pametnim telefonom. Motor se ob poganjanju kolesa avtomatsko aktivira in omogoča hitrost do 25 kilometrov na uro, odlikujejo pa ga tudi številne napredne funkcije, na primer zaklepanje prek mobilnega telefona in sledenje v primeru kraje.

Za razvoj pametnega kolesa je ekipa slovenskih podjetnikov zbrala kar sedemkrat več sredstev, kot je prvotno načrtovala. Cilj, ki ga je dosegla že v dnevu in pol, je bil namreč 100 000 dolarjev, zato si je zastavila nov cilj v višini 500 000 dolarjev in svojemu projektu dodala številne izboljšave. Sredstva je sicer zbirala od 16. oktobra do 25. novembra 2013.

Pri projektu je sodelovalo enajst članov –  inženirjev, oblikovalcev in software programerjev, ki so idejo razvijali leto dni, v zadnjem času pa so se jim pridružili še grafični oblikovalci, piarovci, raziskovalci ipd.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja