Go to Top

Pozor za vse, ki se odločate za ustanovitev podjetja decembra

Hitro se bliža konec leta in tudi v tem obdobju se bodoči podjetniki odločajo za ustanovitev podjetja.

ustanovitev podjetja

Samostojni podjetniki, ki želijo registrirati s. p. na točki Vem z datumom ustanovitve podjetja nimajo težav, saj lahko referentu točke Vem napovejo datum ustanovitve tudi do 3 mesece v naprej, torej že krepko v letu 2016. Postopek registracije s. p. lahko v decembru opravijo na točki Vem.

Kako poteka registracija s. p. za naslednje leto?

Referentu točke Vem bodoči podjetniki povedo, da se želijo v register podjetij vpisati s 1. 1. 2016  in ta datum referent točke Vem zabeleži na obrazec Prijava za vpis samostojnega podjetnika. Omenjeni obrazec referent po elektronski poti pošlje na AJPES. Registrski organ AJPES podjetniku, ki se bo registriral s 1. 1. 2016 drugi delovni dan v novem letu (letos bo to 5. 1. 2016) po pošti pošlje Sklep o vpisu v poslovni register. S tem sklepom gre nato novopečeni podjetnik na banko, kjer si uredi odprtje TRR. Po odprtju TRR na banki pa že izdaja račune oziroma posluje.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Se sprašujete, kaj vse vas čaka ob in po ustanovitvi podjetja? Vabimo vas, da se nam pridružite na svetovanju, kjer odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Več informacij

Na kaj morajo paziti bodoči podjetniki, ki želijo ustanoviti d. o. o.?

Posamezniki, ki pa se odločajo za ustanovitev podjetja oziroma registrirati družbo z omejeno odgovornostjo pa morajo biti pozorni. Lahko se jim zgodi, da bodo registrirani še v tem letu, če bodo potrdilo o vplačilu kapitala referentu točke Vem dostavili takoj po pripravi dokumentacije (akta, sklepov, izjav …) in ga ne bodo opozorili, da želijo, da se jim vlogo za registracijo podjetja na registrsko sodišče pošlje na začetku naslednjega leta.

Če je podjetje (d. o. o.) registrirano v letu 2015, bo moralo do 31. 3. 2016 oddati zaključno poročilo na Finančno upravo RS, kljub temu, da v letu 2015 uradno ni poslovalo.

Postopek za ustanovitev podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Kaj naj naredijo posamezniki, ki se bodo za ustanovitev podjetja (d. o. o.) odločili še letos, vpis v register želijo drugo leto?

Posamezniku, ki bi želel v decembru urediti pripravo dokumentov (akt o ustanovitvi ali družbeno pogodbo, sklep o imenovanju zastopnikov, sklep o poslovnem naslovu, izjava zastopnika …), naj pokliče na točko Vem v podjetju Data in se dogovori za termin v drugi polovici meseca decembra.

V dogovorjenem terminu bo bodoči podjetnik (torej družbeni ali družbeniki in zastopnik, če to ni ista oseba) osebno prišel na ustanovitev podjetja na točko Vem. S sabo bo prinesel osebne dokumente za ustanovitev podjetja. Pri postopku registracije d. o. o. bo skupaj z referentom točke Vem pripravil že omenjene dokumente, družbenik ali družbeniki in zastopnik pa bodo dokumentacijo podpisali.

DATA info

Željni novega znanja? Preverite brezplačne delavnice in plačljive seminarje!

Referent bo pripravil tudi dokumente za odprtje začasnega računa na banki, s katerimi bodo nato na banki odprli začasni račun in nanj nakazali ali položili ustanovni kapital. Banka jim bo izdala potrdilo o vplačilu kapitala, ki pa ga morajo najkasneje v 14 dneh dostaviti nazaj na točko Vem, kjer so opravljali postopek registracije. Će vloge za registracijo d. o. o. referent točke Vem v tem času ne pošlje na sodišče, se vloga na e-Vem portalu izbriše!

Po prejemu vseh potrebnih dokumentov za ustanovitev podjetja (overjene Izjave lastnika objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja, in potrdila o vplačilu kapitala), bomo referenti vlogo zadnji dan v letošnjem letu poslali na registrsko sodišče. Sklep o vpisu v register podjetij bo nato podjetnik prejel na naslov, ki ga je določil ob registraciji, po novoletnih praznikih.

Pripravila: Bogdana Rejc

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja