Go to Top

Uspešno zaključeni že 5. Dnevi podjetništva

Dnevi podjetništva 2012, podjetniški dogodek, ki sta ga letos že peto leto tradicionalno organizirala Data d.o.o. Tehnološki park Ljubljana.

Dogodek je znova privabil številne udeležence, željne novih podjetniških znanj.

Letos se je v treh dneh dogajanja zvrstilo kar 15 zanimiv predavanj s področja aktualnih zakonodajnih sprememb, 5. Dnevi podjetništvamarketinga, internacionalizacije ter usposabljanja zaposlenih. 
Otvoritev dogodka smo začeli z uvodnim govorom predstavnice podjetja Data d.o.o. Sabine Dimnik, ki je vse prisotne lepo pozdravila ter poudarila, da je namen organizacije brezplačnega tovrstnega dogodka spodbujanje podjetništva v Sloveniji in informiranje podjetnikov o aktualnih podjetniških tematikah.

Vsem udeležencem je tudi zaželela, da bi na predavanjih izvedeli čim več koristnih informacij in nasvetov, ki jih bodo lahko uporabili tudi v praksi na svoji podjetniški poti.
Udeleženci so tako lahko prvi dan izvedeli katere so prednosti in slabosti napovedanih sprememb davčne zakonodaje za podjetnike v letu 2013, kako naj se podjetje pripravi za vstop na tuj trg, kako zasnovati spletno stran, ki dosega prodajne in marketinške cilje podjetja, katere podporne storitve vam ponuja Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) pri vstopu na tuje trge ter nenazadnje, kako si graditi ugled in kako ga ohraniti.

Drugi dan smo nadaljevali tematiko prejšnjega dne – o pomembnosti podobe za uspeh, nadaljevali s predstavitvijo načinov in metod spodbujanja inovativnosti v podjetju ter tehnik prepričevanja in argumentiranja v podjetju z vidika sodobnih pogledov. Ker danes kupcev ne zanimajo le informacije o izdelkih, je sledilo poučno predavanje z naslovom Dobra zgodba – vstopnica za trg 21. stoletja, saj kupci danes potrebujejo zgodbo, ki jim vzburi njihovo domišljijo in s katero se lahko identificirajo.

Sklepni dan pa je bil v celoti namenjen internacionalizaciji. Po predstavitvi poslovanja v Braziliji, je bilo predstavljeno še poslovanje v Sloveniji. 5. Dneve podjetništva smo zaključili z mreženjem med slovenskimi in brazilskimi podjetji.

Z obiskom dogodka smo zelo zadovoljni, saj se je v treh dneh dogajanja na vseh 15-ih seminarjih in izobraževanjih, ki so potekala od 13. do 15. novembra 2012,  skupaj udeležilo več kot 2000 prisotnih.

Lepo se zahvaljujemo vsem udeležencem ter pokroviteljem dogodka, ki so omogočili, da je dogodek uspel.

Data d.o.o. 

PREDSTAVITEV ORGANIZATORJEV
DATA, poslovne storitve d.o.o.

Podjetje DATA nudi celovito podporo podjetnikom: LOGO DATA

  • Izvajanje dejavnosti točke VEM (brezplačno izvajanje postopkov za registracijo s.p., d.o.o. )
  • Izvedba splošnih in specialističnih podjetniških svetovanj
  • V podjetju imamo tudi poseben oddelek za tujce, ki nudi vse podporne storitve za tuje državljane, ki želijo ustanoviti podjetje v Sloveniji
  • Dejavnost računovodskega servisa ter izvajanje davčnega in računovodskega svetovanja za male in srednje velike družbe ter s.p.
  • Organizacija in izvajanje izobraževalnih programov
  • Svetovanje in pomoč pri pripravi razpisne dokumentacije za pridobitev evropskih in državnih nepovratnih sredstev ter pri vodenju projektov
  • Storitve raziskovalno-razvojnega oddelka, kjer ugotavljamo birokratske ovire in trenutne potrebe podjetnikov po znanju, podpori in drugih storitvah
  • Storitve virtualne pisarne in s tem povezane administrativne storitve

Data d.o.o., Dunajska cesta 136, 1000 Ljubljana; T: (+386)1 6001 530 E: data@data.si W: www.data.si

Tehnološki park Ljubljana  TPL

Tehnološki park Ljubljana, ustanovljen leta 1995, je sodoben znanstveno-tehnološki park tretje generacije, podporno in stimulativno poslovno okolje najvišje kakovosti za razvoj vrhunskega tehnološkega podjetništva. Tehnološki park Ljubljana z bogatimi izkušnjami na področju razvoja podjetništva je ključen člen v nacionalnem podjetniškem ekosistemu.

Tehnološki park Ljubljana povezuje več kot 300 podjetij. Članstvo se nenehno spreminja, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi članstva v takem mednarodnem podjetniškem podpornem okolju. Tehnološki park Ljubljana podjetjem poleg ugleda, prestiža in kredibilnosti zagotavlja celovito podjetniško podporo: pri snovanju podjetniške ideje (Start:up Geek House), zorenju (Start:up center) in pri rasti na svetovnih trgih (Go:Global Slovenia).
Podjetniška podpora zajema preverjanje poslovnih pobud, pripravo poslovnih načrtov z najsodobnejšimi orodji in pristopi, poslovno in tehnološko svetovanje, mentorstvo ter iskanje poslovnih in strateških partnerjev. Podjetjem omogoča povezovanje s finančnimi institucijami, raziskovalnimi inštituti ter industrijo, jih usposablja ter zagotavlja sodobno infrastrukturo.

Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana; T: (+386)1 620 34 03 E: info@tp-lj.si W: www.tp-lj.si

[hr]
 PREDSTAVITEV SPONZORJEV DOGODKA
SPONZOR:
banka koper

Banka Koper je univerzalna banka s celovitim obsegom bančnih storitev: komercialnim, skrbniškim in zasebnim bančništvom, z mednarodnim poslovanjem ter s finančnim in operativnim lizingom, trženjem vzajemnih skladov in z zavarovalniškimi produkti. Banka povečuje svojo uveljavitev na nacionalnem trgu storitev za majhna in srednje velika podjetja/posameznike ter ohranja svoj delež poslovanja z velikim podjetji. Spada med vodilne slovenske finančne ustanove, ki uvajajo sodobno elektronsko poslovanje. «

Več na: http://www.banka-koper.si/

[hr]
MEDIJSKI SPONZORJI: MEDIJSKI SPONZORJI
[hr]
OSTALI SPONZORJI:

OSTALI SPONZORJI

[hr]
SPONZORJI POGOSTITVE:

SPONZORJI POGOSTITVE

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja