Go to Top

UJPlačam: možnost plačila državi brez dodatnih stroškov

Od 1. marca 2018 se več kot 500 različnih obveznosti do države in občin lahko poravna s plačilnimi karticami brez stroškov plačilnih storitev. Negotovinska plačilna mesta UJPlačam bodo dostopna na enajstih lokacijah po vsej Sloveniji. Glede na povpraševanje pa se bo število lokacij lahko tudi povečalo.

>>> Kako ustanoviti podjetje in priti do dodatnega zaslužka? Vse informacije so vam na voljo na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Storitev kartičnega plačevanja obveznih dajatev brez stroškov plačilnih storitev za zavezance zagotavlja Uprava RS za javna plačila. Od 1. marca je tako mogoče plačevanje obveznih dajatev na negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam. In sicer s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro, Visa in Karanta in brez stroškov plačilnih storitev za zavezance. Gre za stroške, ki jih sicer imajo plačniki v primeru plačevanja prek spletnih bank, na poštnih in bančnih okencih.

UJPlačamNa negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam bo mogoče plačati vse obvezne dajatve posameznikov, podjetnikov in podjetij. Torej od dohodnine, nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, različnih taks in glob do davka na dodano vrednost in prispevkov za socialno varnost.

>>> Že veste, kdaj lahko pričakujete informativni izračun dohodnine?

Tovrstno plačevanje je ob določenih urah omogočeno na območnih enotah Uprave RS za javna plačila. Tri dodatne enote UJPlačam pa bodo v Celju, Novi Gorici in Mariboru.

Celoten seznam več kot petsto obveznih dajatev, ki se jih lahko poravna na omenjenih plačilnih mestih, je dostopen na spletni strani Ministrstva za finance. Na mestih UJPlačam pa ni mogoče plačati drugih obveznosti. Kot so denimo plačila elektrike, telefona, komunale, RTV prispevka, ki se plačujejo na račune proračunskih uporabnikov ali pravnih oseb.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Storitev UJPlačam ni povezana z novim zakonom o plačilnih storitvah

Na Ministrstvu za finance pojasnjujejo, da podlaga za storitev UJPlačam ni nov zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih, ki je nedavno začel veljati. Med drugim prepoveduje zaračunavanje posebnih nadomestil za plačila s kreditnimi ali plačilnimi karticami. V tem primeru je šlo namreč za posebna nadomestila, ki so jih prejemniki plačil lahko zaračunavali zaradi uporabe kartice pri plačilu.

V primeru storitve UJPlačam, pa bodo plačniki obveznosti do države negotovinsko plačevali brez stroškov plačilnih storitev, ki so jih in jih bodo še imeli v primeru plačevanja prek spletnih bank, na poštnih in bančnih okencih.

Komentarjev (2)

  • Jože Horvat 2. Marca 2018 - 11:07 Odgovori

    Koliko pa stane Masterkart ali Karanta na leto???

    • Manca Borko Grimšič 2. Marca 2018 - 11:09 Odgovori

      Pozdravljeni, to informacijo boste dobili na bankah. Lep pozdrav, Manca Borko Grimšič, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja