Go to Top

Subvencija za zaposlovanje mladih – do 5000€

Zavod za zaposlovanje RS (ZRSZ) je podaljšal rok za prejemanje spodbude v obliki subvencije za trajno zaposlovanje mladih. Ti morajo imeti stalno prebivališče v  Zahodni Sloveniji in mlajši od 30 let, biti prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb in predlagani za vključitev s strani ZRSZ.

Informativni izračun plače

(So)-financiranje projekta za zaposlovanje mladih prihaja iz Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada (80%) in  Republike Slovenije (20%).

Za več informacij o subvencijah, kot je zaposlovanje mladih in vrsta drugih, lahko povprašate tudi naše strokovnjake. 

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

DELODAJALCI SO LAHKO TAKO PRAVNE KOT FIZIČNE OSEBE…Z ŽE NAJMANJ ENIM (SAMO) ZAPOSLENIM…

Subvencija za zaposlitev mladih je v višini 5.000 evrov. Velja za zaposlitev za polni delovni čas, oz. 40 ur tedensko, ali sorazmerno nižja v primeru zaposlitev za manj ur, vendar ne manj kot 20 ur/ teden (velja le za zaposlitev invalida v skladu z odločbo o invalidnosti).

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Delodajalci, ki se lahko prijavijo za subvencijo za zaposlovanje mladih so lahko tako pravne, kot fizične osebe, ki morajo biti vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije (PRS) in imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih (velja tudi samozaposlitev).

Pri vključevanju v subvencijo za zaposlovanje mladih bo ZRSZ upošteval poklice, izobrazbe, delovne izkušnje in veščine  kandidatov, ter dajal prednost osebam, ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja, se soočajo s socialnimi, zdravstvenimi ovirami ali so že dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih.

IZPLAČILO SUBVENCIJE V DVEH DELIH…

Subvencija se izplačuje v dveh delih- prvi del po zaposlitvi , drugi pa po izplačilu plače za 24. mesec zaposlitve. Oddaja vloge je možna do 31. 12. 2019 do 14.45 ure oz. do razdelitve razpoložljivih sredstev.

ZAPOSLOVANJE MLADIH IN PRIJAVA V PRISPEVKE

Četrto leto teče, odkar se postopki prijav, odjav in sprememb na zavarovanjih, ne urejajo več na območnih enotah ZZZS, ampak na VEM točkah.

Pravni nasvet

V  našem podjetju  nudimo, tistim ki se odločajo za zaposlovanje osebe, tako prijavo v prispevke na VEM točkah, ki je brezplačna, kot tudi pripravo pogodbe za zaposlitev pri našem pravniku, pravno svetovanje s področja zaposlovanja, kot tudi računovodske storitve, priprave plač ipd.. Vse na enem mestu in pod eno streho!

Rezervirajte si brezplačen termin na naši VEM točki. Naš VEM referent vas bo vodil skozi celoten postopek.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja