Go to Top

Pozor: inšpektorji lahko opravijo navidezni nakup!

Novela zakona o inšpekcijskem nadzoru prinaša spremembe inšpekcijskega nadzora, ki bodo povečale učinkovitost in usklajenost delovanja inšpektorjev.

Za bolj učinkovito izvajanje nalog, lahko inšpektorji pridobivajo podatke tudi od oseb, zoper katerih se ne vodi inšpekcijski postopek.  Rok za opravo Pozor: inšpektorji lahko opravijo navidezni nakup!strokovnega izpita za inšpektorja je zdaj skrajšan iz enega leta na šest mesecev. Inšpektorji bodo lahko začeli izvajati polna inšpekcijska pooblastila takoj po opravljenem izpitu. Po novem bodo ti lahko navidezno kupili produkt ali storitev in počakali ali bodo dobili račun ali ne ter se šele nato identificirali. Identifikacija inšpektorja je predvidena le še s službeno izkaznico in ne več tudi z inšpekcijsko značko. Inšpektor bo prijavitelja o svojih ukrepih obvestil le enkrat.

Z novelo zakona o inšpekcijskem nadzoru bo zakon veljal tudi za Inšpektorat RS za obrambo, ki je bil doslej deloma izvzet. Predlaga se tudi razširitev veljavnosti določb na upravno inšpekcijo, inšpekcijo za sistem javnih uslužbencev, inšpekcijo za plače v javnem sektorju in proračunsko inšpekcijo.

Uvaja se še letni program dela, s katerim bo seznanjena tudi vlada.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Komentar (1)

  • Nina 6. Junija 2014 - 11:31 Odgovori

    Hm … Kako je to novost, ko pa je inšpektor že pred 10. leti razkril svojo identiteto šele po plačilu kave v gostinskem lokalu?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja