Go to Top

Socialna podjetja hitro in enostavno do finančnih sredstev

Letos bodo lahko tudi socialna podjetja prvič na hiter in enostaven način dostopala do zelo ugodnih finančnih sredstev iz Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Ukrep, ki je podprt tudi s sredstvi Evropskega socialnega sklada, omogoča podjetjem s statusom socialnega podjetja, ki se soočajo s težavami pri pridobivanju finančnih virov, enostaven dostop do finančnih sredstev. Mikrokrediti so namenjeni socialni aktivaciji oseb, ki jih pojmujemo kot ranljive ali deprviligirane skupine na trgu dela oziroma v družbi, za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške aktivnosti, so zapisali v sporočilu za javnost.

Socialna podjetja do mikrokreditov v višini štirih milijonov

SPS je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) danes objavil javni razpis (P7 sop 2016) za mikrokredite v višini štirih milijonov evrov, ki jih bodo lahko najemala podjetja s statusom socialnega podjetja. Na ta način si bodo tovrstna podjetja v letu 2016 zagotovila ugodne vire financiranja za nemoteno in tekoče poslovanje, so še zapisali na Slovenskem podjetniškem skladu.

Postopek pridobitve mikrokredita za socialna podjetja je hiter in enostaven, bistvenega pomena pa so njegove ugodnosti v obliki:

  •  nižjih zahtev po zavarovanju,
  •  nižja obrestna mera (fiksna od 2,5–5 odstotna ),
  • kredita do maksimalne višine 25.000 evrov na podjetje,
  •  ročnosti kredita do 60 mesecev,
  •  možnosti koriščenja moratorija do 6 mesecev,
  •  brez stroškov odobritve kredita.

Natančni pogoji so podrobneje definirani na ravni javnega razpisa P7 sop 2016.

Vir: Slovenski podjetniški sklad 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja