Go to Top

Sejalec 2017: Iščejo se inovativni dosežki v turizmu

Sejalec 2017 je eden izmed dveh pozivov Slovenske turistične organizacije (STO), namenjenih spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti v slovenskem turizmu.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Je vaša podjetniška ideja inovativna?

Več informacij

Sejalec nagrajuje inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov oziroma trženjskih pristopov, medtem ko poziv Snovalec spodbuja promocijo in uresničevanje novih idej v turizmu. In sicer tudi med tistimi, ki ste ustanovili podjetje, ki na kakršenkoli način deluje na področju turizma.

Namen Sejalca je torej spodbujanje ustvarjalnosti in inovativnosti na podjetniški ravni, ravni destinacij, združenj turističnih proizvodov oziroma ponudnikov ali pri oblikovanju in trženju turističnih proizvodov z območja Slovenije na domačem trgu in tujih trgih.

Prijava na izobraževanje

Imate tudi vi podjetniško idejo, ki je inovativna in nadvse privlačna? Vseeno niste prepričani, ali je že dovolj razdelana, da se lahko odločite za ustanovitev podjetja, s.p. ali d.o.o.? Pridite na Dato, kjer idejo lahko brezplačno preverite, poleg tega pa vam razložimo tudi ves postopek registracije podjetja.

Sejalec 2017 – prijava možna še do 12. junija

Na poziv Sejalec 2017 se lahko prijavijo vse novosti v turizmu, ki so bile v poslovanje uvedene med 1. januarjem 2015 in 31. decembrom 2016. Vsi zainteresirani pa imate za prijavo svojih inovacij čas le še do 12. junija 2017. Prijave sprejemajo prek spletne strani www.btps.si, kjer je objavljena tudi vsa podrobna razpisna dokumentacija.

Prijavitelji na poziv Sejalec 2017 morajo upoštevati naslednje pogoje za prijavo:

sejalec 2017

  • prijavitelji so lahko podjetja, samostojni podjetniki, organizacije, zavodi in gospodarska interesna združenja, ključni partnerji STO, lokalne turistične organizacije, grozdi, turistična društva in zveze ter druga s turizmom povezana društva in njihove zveze ter regionalne in druge razvojne agencije;
  • prijavljena inovacija je bila popolnoma uvedena v redno poslovanje podjetja oz. prvič javno ponujena na trgu med 1. 1. 2015 in 31. 12. 2016;
  • prijava je v skladu z namenom podeljevanja priznanja;
  • prijava je oddana v predpisani vsebini, obliki in rokih.

Prijava na izobraževanje

Kakšne so nagrade?

Po zaključenem zbiranju prijav na poziv Sejalec 2017 bo strokovna komisija izbrala polfinaliste. Te bodo člani komisije obiskali na terenu, v nadaljevanju pa izmed njih izbrali finaliste. Slovesna razglasitev končnega zmagovalca poziva Sejalec 2017 pa bo na Dnevih slovenskega turizma oktobra letos.

Pri ocenjevanju se bo sicer komisija osredotočila predvsem na stopnjo novosti, ki jo v slovenski turistični prostor prinaša določena novost in kako je le-ta prilagojena slovenskim značilnostim. Pozorna bo tudi na to, kako prijavljena novost sledi načelom trajnostnega razvoja.

Med nagradami je poleg brezplačne udeležbe na borzi SIW 2018, ki jo prejme Sejalec 2017, tudi vključevanje v promocijske kanale in aktivnosti Slovenske turistične organizacije, kot so uradni slovenski turistično-informacijski portal, revija Tur!zem, promocijski materiali, komunikacije na družbenih omrežjih.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja