Go to Top

Še niste HTTPS? Vaša spletna stran bo kmalu označena kot nevarna!

Nova različica brskalnika Chrome, ki bo za prenos na voljo predvidoma v juliju, prinaša pomembno spremembo za upravitelje spletnih strani in spletnih trgovin. Če vaša spletna stran takrat še vedno ne bo uporabljala varnega HTTPS protokola, se bo obiskovalcem prikazalo opozorilo »! Not secure«, zaradi česar lahko hitro zapustijo stran.

Torej, če imate spletno stran, do katere dostopate na http:// povezavi, vam svetujemo, da jo čim hitreje spravite na https://. Za to poskrbi namestitev SSL certifikata. Pri namestitvi certifikata na vaš strežnik vam lahko pomagamo v podjetju DATA, kjer sicer podjetnikom nudimo tudi izdelavo spletnih strani.

>>> Pokličite nas na 01 600 15 30 ali nam pišite na data@data.si!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Google razvijalce spletnih strani že nekaj časa spodbuja k prehodu na varen spletni protokol HTTPS. Brskalnik Chrome je že do sedaj pri velikem številu spletnih strani brez varnostnega certifikata obveščal uporabnike o morebitni nevarnosti, z novo posodobitvijo, ki prihaja julija, pa bo vsaka HTTP spletna stran označena kot »Not secure«, pojasnjujejo na portalu Shopper’s Mind Slovenija – sMind.si.

HTTPSNova različica brskalnika Chrome 68 bo obenem preprečila pošiljanje zaupnih podatkov uporabnika, kot je na primer številka kreditne kartice, upravitelju HTTP spletne strani. To naj bi zaščitilo uporabnike pred nakupovanjem v spletnih trgovinah, ki niso zaupanja vredne.

>>> Kako mora biti urejena prodaja prek družabnih omrežij?

Poleg večje varnosti pri spletnem nakupovanju pa naj bi Chrome 68 prinesel tudi hitrejše delovanje in osveževanje strani.

HTTPS šifriranje dosežemo z namestitvijo SSL certifikata

Da bo vaša spletna stran HTTPS šifrirana, torej označena kot varna, morate na vaš strežnik naložiti SSL certifikat. To za vas lahko opravimo v podjetju DATA.

Kot navajajo na portalu Shopper’s Mind Slovenija – sMind.si., so v eni izmed nedavnih Googlovih raziskav ugotovili, da je tretjina prometa preko brskalnika Chrome še vedno nezaščitena. S to potezo zato Google želi prepričati trgovce v zaščito njihovih spletni strani, saj bodo lahko v nasprotnem primeru zaradi varnostnega opozorila izgubljali veliko potencialnih kupcev.

>>> Če boste tudi vi želeli izdelke prodajati preko spleta, morate biti pozorni, da v postopku za ustanovitev podjetja za svojo podjetniško dejavnost izberete tudi dejavnost s šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu. Pri prodaji v spletni trgovini pa morate upoštevati kar nekaj pogojev. Več o tem smo že pisali v prispevku Spletna trgovina – ima jo lahko vsak, a le redki imajo zanjo dovolj znanja.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja