Go to Top

Se lahko s hobijem preživljam?

Neredko se veliki poslovni uspehi rojevajo iz čistega veselja in zanimanja do neke dejavnosti. Če mislite, da bi lahko s svojim hobijem zaslužili, si najprej postavite naslednjih nekaj vprašanj.

Se lahko s hobijem preživljam?Ali obstaja dovolj strank, ki bi mojo storitev/izdelek kupile?

Zagotovo daleč najpomembnejše vprašanje, ki tudi pogojuje praktično vsa naslednja. Dovoljšnja baza potencialnih strank je ključnega pomena, da lahko sploh začnete

Zelo pametno se je tudi pozanimati, koliko so morebitne stranke pripravljene ponuditi za vaš izdelek ali storitev.

Ali so čas oziroma razmere prave?

Zelo pomemben je časovni okvir, ko na trgu začnete s svojo dejavnostjo. Npr. čas hude gospodarske krize morda ni najbolj primerno obdobje, da bi pričeli s prodajo luksuznih ženskih torbic. Poleg tega bo časovni okvir in okoliščine narekoval, koliko bo potrebno vložiti v samo trženje.

Ali se lahko s tem poslom preživljam?

Prehod iz hobija v posel je precejšen in zahteva veliko vloženega dela in časa pa tudi odpovedovanja. Poleg tega je potrebno upoštevati samo obliko poslovanja. Če vaše storitve lahko ponujate na spletu je to nekaj popolnoma drugega, kot pa če bi začeli s svojo linijo izdelkov ali odprli restavracijo.

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno in razmišljate o ustanovitvi lastnega podjetja, vam je brezplačno izobraževanje Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo v pomoč na začetku vaše samostojne podjetniške poti.

 

Pripravil: Gašper Meden

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja