Go to Top

Še dvanajst dni za prijavo na forum inovacij

Inovatorji lahko do 4. oktobra 2015 svoje inovacije prijavijo za sodelovanje na 10. Slovenskem forumu inovacij. Med prijavljenimi inovacijami bo Spirit Slovenija izbral 45 inovacij, ki se bodo predstavile na forumu.

forum inovacij

Avtorjem izbranih inovacij bodo v Spiritu Slovenije omogočili brezplačni razstavni prostor ter promocijske aktivnosti na osrednji nacionalni prireditvi inovativnosti. Hkrati jim bodo letos prvič zagotovili tudi neposredne poslovne stike in pogovore z različnimi strokovnjaki, poslovneži in investitorji ter možnost neposredne predstavitve inovacije pred tujimi investitorji na dogodku Coinvest. Ta bo potekal na isti lokaciji, vzporedno z drugim dnem Slovenskega foruma inovacij.

Vseh 45 izbranih avtorjev inovacij bo dobilo priložnost, da se s svojo zamislijo osebno predstavijo pred posebno komisijo, ki bo odločila o prejemnikih priznanj. Osebne predstavitve bodo potekale v drugem tednu novembra, po tem ko bodo vse izbrane inovatorje na 2-dnevni delavnici pripravili na učinkovito predstavitev inovacije.

Štiri kategorije za slovensko inovacijo leta in posebno priznanje

Spirit Slovenija bo slovensko inovacijo leta 2015 razglasil v štirih kategorijah – v kategoriji za inovacijo posameznika ali skupine posameznikov, inovacije mikro podjetja, inovacije malega podjetja ter inovacije srednjega ali velikega podjetja. Prvič bodo podelili tudi posebno priznanje za inovacijo z družbenim učinkom.

Najboljše bo strokovna komisija izbrala s pomočjo zunanjih strokovnjakov iz različnih tehnoloških in poslovnih področij. Največjo težo bo imela izvirnost ideje, stopnja novosti, tržna privlačnost ideje, praktična in uporabna izvedljivost, stopnja izvedbe in dodelanosti, ekonomski in družbeni učinki. Več informacij lahko najdete na www.foruminovacij.si.

Slovenski forum inovacij je poslovni dogodek, na katerem so vsako leto predstavljene najbolj perspektivne slovenske inovacije, obišče pa ga nekaj tisoč podjetnikov, razvojnikov in raziskovalcev, inovatorjev, managerjev in mnogih, ki se spogledujejo s podjetniško potjo. Letos bo potekal 17. In 18. novembra v Šempetru pri Gorici v Športnem centru Hit.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2015", ki ga financirata RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, Javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja