Go to Top

Registracija dejavnosti na točki VEM

Registracija dejavnosti na točki VEM

Registracija  dejavnosti je na Datini točki VEM hiter in brezplačen postopek. A bodoči podjetniki imajo, preden njihovo podjetje zaživi, kup vprašanj. Nekatera so vezana na delo, ki jih čaka, druge zanima sam postopek ustanovitve, spet tretjim pa preglavice povzroča registracija dejavnosti. Osnovno vodilo pri tem je, da bodoči podjetnik registrira dejavnosti za vsa tista dela, ki jih bo opravljal.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako poteka registracija dejavnosti na Datini točki VEM?

Več informacij

Ustanovitev podjetja na Dati

Ko ima podjetnik dobro izdelano podjetniško idejo, je čas, da njegovo podjetje tudi uradno zaživi. Opraviti mora torej postopek za registracijo podjetja. Kako poteka in katero dokumentacijo zanj potrebuje, tedensko razlagamo na brezplačnem skupinskem svetovanju. Svetovanje je tudi priložnost, da referent Datine točke VEM podjetniku odgovori na morebitna individualna vprašanja, vezana na registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pred ustanovitvijo podjetja mora podjetnik sprejeti odločitev glede poslovne oblike svojega podjetja. Veste, kakšne oblike podjetij poznamo?

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ob registraciji podjetja na Datini točki VEM mora podjetnik vedeti, kako se bo imenovalo podjetje, kje bo njegov sedež in poslovni naslov, pripraviti mora morebiten seznam zastopnikov in se vsaj okvirno odločiti, katere dejavnosti bi v svojem podjetju opravljal.

Registracija dejavnosti

registracija dejavnostiRegistracija dejavnosti podjetja poteka sočasno z ustanovitvijo. Lahko pa se podjetnik tudi kasneje odloči za registracijo dejavnosti, torej da dodaja ali briše posamezne dejavnosti. Zato ni treba, da bodoči podjetnik pri ustanovitvi podjetja pretirava z dejavnostmi, ki bi jih potencialno lahko opravljal.

Dejavnosti, ki jih podjetnik lahko opravlja, so zbrane v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008). Gre za zapleten dokument, ki marsikomu povzroča težave. A zato so tu referenti Datine VEM točke. Ti bodočemu podjetniku svetujejo pri izboru, tako da je registracija dejavnosti, ki jih bo opravljal ustrezna. Podjetnike opozorijo tudi, če morajo za opravljanje izbrane dejavnosti, zadostiti določenim pogojem. Registracija dejavnosti namreč vsebuje tako regulirane kot neregulirane dejavnosti. Več o tem preberite v prispevku Kaj je regulirana dejavnost in kakšni so lahko njeni pogoji?.

Prijava na izobraževanje

Želite tudi vi odpreti novo podjetje ali (do)registrirati dejavnost? Oglasite se na Datini točki VEM vem. Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja