Go to Top

Razvijanje videoiger kot dejavnost vašega podjetja

Razvijanje videoiger kot dejavnost vašega podjetja - Data d.o.o.

 

SPOT

 

Najverjetneje ste tudi pred kratkim zasledili, da veliki računalniški giganti v zadnjem času investirajo tudi v nadaljnjo razvijanje videoiger ali samostojnih izkušenj v že vzpostavljenih igralniških ekosistemih. Z denarnimi injekcijami računalniških gigantov v razvoj, postane lahko tudi Vaš kreativni podmladek bodoč potencialni podjetnik.

>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno.

V kolikor ste se že srečali s podjetništvom  najverjetneje veste, da je prvi korak v podjetništvu tudi registracija prave podjetniške oblike.  S.p. je najenostavnejša oblika, kjer lahko opravljate tudi več različnih dejavnosti hkrati in se hkrati tudi najenostavnejše prilagaja Vašim potrebam., saj se dokaj enostavno zapre ali odpre.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Vsekakor boste morali ob registraciji pravne oblike tudi navesti dejavnosti, s katerimi se boste ukvarjali in pri razvijanju video iger ali igralniških izkušenj, imate kar širok nabor le-teh.  Vtem sestavku bomo predstavili dejavnosti, ki so za razvijanje videoiger ključne.

Razvijanje videoiger je največkrat povezano s programiranjem

V kolikor se boste ukvarjali z razvijanjem, pisanjem, spreminjanjem, prilagajanjem ali preizkušanjem programske opreme boste morali registrirati dejavnost »Računalniško programiranje« (62.010). Ta dejavnost vključuje tudi razvijanje uporabniških rešitev, obdelovanje podatkovnih baz in izdelovanje spletnih strani. Dejavnost ni regulirana in ne zahteva nikakršnih posebnih pogojev. Velikokrat je potrebna tudi registracija  dejavnosti »Svetovanje o računalniških napravah in programih« (SKD 62.020), saj je tu zajeto tudi kar je razvijanju videoiger sledi –svetovanje glede računalniških programov in še pomembnejše povezano usposabljanje uporabnikov.Razvijanje videoiger kot dejavnost vašega podjetja

Razvijanje videoiger in grafično oblikovanje

Oblikovanje tekstur, vzorcev ali druge vrste  grafično oblikovanje je v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) seveda ločena dejavnost, a  v moderni igralni izkušnji in za razvijanje videoiger tudi nepogrešljiv dejavnik. Tako v primeru opravljanje storitev grafičnega oblikovanja potrebujete registrirati dejavnost »Oblikovanje, aranžerstvo, dekoraterstvo« (SKD 74.100).

Izdajanje videoiger v samozaložbi

Še ne tako dolgo nazaj je bilo izdajanje in razvijanje videoiger v samozaložbi še stvar sanj. Dandanes obstajajo različne platforme in mediji , ki predstavljajo gonilni dejavnik za razvijanje videoiger in plasiranje teh inovativnih izdelkov na trg. Brez določene mere samo-izdajanja vam tudi predstavitev na spletnih »crowdfunding«  platformah kot je kickstarter , ni pomoči.

V kolikor se bomo posluževali takih prodajnih kanalov za razvijanje videoiger potrebujemo imeti registrirano dejavnost »Drugo izdajanje programja« (SKD 58.290).

DATA d.o.o

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja