Go to Top

Ne pozabite na dober prvi vtis

Pozitiven prvi vtis je kritičnega pomena pri navezovanju stikov. Poslovno življenje pri tem ni nobena izjema, saj – hoteli ali ne – prvi vtis trajno zaznamuje naše odnose z vsemi vpletenimi. Članek vam bo tako podal nekaj praktičnih nasvetov, kako na zelo preprost način impresionirati ob prvem snidenju.

Poskrbite za urejen videz

Zelo težko vas bo kdo jemal resno, če boste na pomemben poslovni sestanek prišli v kratkih hlačah in japonkah in majici s pronicljivim napisom. Z urejenim osebnim videzom izkažete spoštovanje do sogovornika oziroma poslovnega partnerja, nadrejenega ali sodelavca.

Seveda se način oblačenja med posameznimi vejami gospodarstva lahko razlikuje – programerjem in osebnim trenerjem se navadno ni potrebno urediti tako, kot npr. zavarovalniškim agentom in bančnikom -, zato se temu ustrezno prilagodite.

prvi vtis

Točen prihod

Tudi točnost je gesta, ki pokaže spoštovanje do partnerja. Nikakor ni vljudno zamujati na prvi zmenek, še manj pa na razgovor ali sestanek.

Govorica telesa

Z govorico telesa povemo precej več kot z ustno. Malenkosti, kot so čvrst stisk rok, kontakt z očmi in zravnana drža vas napravijo precej bolj entuziastičnega in samozavestnega posameznika, kot pa poklapanost in gledanje v prazno.

Prijaznost in  – nasmeh!

Tudi če ste tisti trenutek zaradi takšnih in drugačnih razlogov najbolj tečna oseba na svetu, za vaše dobro skušajte vsaj odigrati, da ste najbolj prijazno bitje na tem planetu. Nihče noče sodelovati z zagrenjeno in nesamozavestno osebo, ki ima negativen vpliv na vse okoli sebe. Nasprotno so prijateljski odnosi več kot dobrodošli v poklicni karieri vsakogar izmed nas.

Prvi vtis pa zagotovo še več šteje, ko se odločite za samostojno podjetniško pot. Za prvi vtis poskrbite vi, mi pa vas bomo informirali z vsem potrebnim za vašo podjetniško izkušnjo. Pokličite nas na 016001530 ali pa nam pošljite email na data@data.si in se bomo dogovorili za termin.

Pripravil: Gašper Meden

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja