Go to Top

Prihodnje leto devet dela prostih dni

Poletje se počasi izteka in z njim dopusti, mnogi pa že preštevajo, koliko dela prostih dni nas čaka v letu 2016.

Od 19 praznikov v Sloveniji jih pet ni nikoli dela prostih dni, velikonočna in binkoštna nedelja pa sta – kot pove že ime – vedno na nedeljo. Dvanajst praznikov je torej takih, ki so lahko ali pa niso dela prosti. Prihodnje leto bo zaradi praznikov dela prostih dni devet, saj bodo padli na delovnik.

Prihodnje leto devet dela prostih dni

Na nedeljo bomo ob velikonočni in binkoštni prihodnje leto praznovali tudi dan dela na (1. maj) in božič, v soboto pa bomo praznovali dan državnosti (25. junij).

Letos smo lahko do zdaj zaradi praznikov med tednom ostali doma le petkrat. Dva praznika, ki bi sicer lahko bila tudi dela prosta dneva, smo oziroma bomo letos še imeli na nedeljo, štiri pa na soboto. Do konca leta bo letos samo še en dela prost dan med tednom – božič. Praznovali ga bomo v petek.

Kako je pri sosedih?

Vsi praznujejo velikonočno nedeljo. V Avstriji imajo ob tem še 13 praznikov, ki so tudi dela prosti dnevi; prihodnje leto jih bodo imeli med tednom 11. V Italiji imajo praznikov z dela prostimi dnevni ob veliki noči še 11 od katerih bosta dva v 2016 v nedeljo. Prav tako imajo 11 dela prostih praznikov Madžari, prihodnje leto pa jih bodo na delovnik praznovali le šest. Hrvati pa praznujejo ob veliki noči še 13 dni v letu; drugo leto bodo med tednom zato doma devetkrat.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja