Go to Top

Prihajajoči teden: obvezni večstranski pobot

V prihajajočem tednu čaka podjetnike in njihove računovodje prijava dolgov v obvezni večstranski pobot za zamude pri plačilu, nastale do 31. julija 2015. Vnašanje se je začelo 20. avgusta 2015.

obvezni večstranski pobot

obvezni večstranski pobot

Dolžnik mora, kot to določa zakonodaja, v obvezni večstranski pobot prijaviti denarne obveznosti, s plačilom katerih je v zamudi. Dolgov ne rabi prijaviti, če je plačilo obveznosti zavarovano z instrumenti za zavarovanje plačil, če obveznost ni višja od 250 evrov, če dolguje povezani gospodarski družbi, če jo je upnik prenesel na pravno osebo, ki opravlja odkup terjatev, če bo prenehala v skladu z pisnim dogovorom z dolžnikom v prihajajočem mesecu ali bo kompenzirana ali je bil pred sodiščem zanjo že sprožen spor ali izvršilni postopek.

Dolžniki brez dospelih terjatev denarnih obveznosti ni dolžan prijavljati, če istočasno ni hkrati upnik nobene dospele denarne obveznost, ki bi jo bilo obvezno prijaviti.

Davčnih obveznosti, obveznosti, ki ne obstajajo ali pa so bile že poravnane, v obvezni večstranski pobot ni dovoljeno prijavljati.

Za računovodske nasvete lahko pokličete naše svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišete na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja