Go to Top

Približajte se svojim zaposlenim

Imate občutek, da ste odmaknjeni od svojih zaposlenih in z njimi ne ustvarjate pravega odnosa? Upoštevajte nekaj nasvetov, postanite dobri vodje in s tem pridobite dobre poslovne rezultate.

svojim zaposlenim

Trik povezovanja med zaposlenimi in vodji je, da puščajo odprta vrata. S tem se razbije velika mera skrivnostnosti, ki se lahko nakopiči za zaprtimi vrati. Zaposleni tako spoznajo način delovanja in so do vodje bolj zaupljivi.

Dober vodja prizna svoje napake. Vsak človek je zmotljiv in čar dobrega vodje je, da prizna svoje napake ter pusti svojim podrejenim, da ga kdaj naučijo česa novega. Je odprt do novih predlogov in razmišlja preko meja v katerih stoji.

Eni boljših vodij so se izkazali tisti ljudje, ki so se malo ali nič obremenjevali z preteklostjo zaposlenega. Ste kdaj pomislili, da imate predsodke do ljudi, ki so bili v svojih mladih letih najbolj poznani po svojih žurerskih dogodivščinah? Pa lahko v tem vidite priložnost? Mogoče je to človek, ki je bogat z raznoraznimi izkušnjami. Verjetno je nemirne sorte in bo s tem pristopom v podjetje vpeljal veliko novosti.

Skromnost je še ena od lastnosti, ki bi jih moral imeti dober vodja. Tak človek spoštuje svojega zaposlenega zaradi njegovih prednosti in ga ne obravnava nič slabše zaradi staža, izobrazbe ali česa tretjega.

Dober vodja je bistvo podjetja in tisti, ki poskrbi za to, da zaposleni vložijo v svoje delo vse in še več.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja