Go to Top

Prevoz odpadkov in sorodne dejavnost imajo velik potencial za rast – poglejmo si pogoje

Prevoz odpadkov in sorodne dejavnost imajo velik potencial za rast

Prevoz odpadkov je skupaj z drugimi dejavnostmi povezanih z odpadki med tistimi, ki zahtevajo najmanjši vložek in to navkljub novih zahtev in usmeritev EU na področju krožnega gospodarstva. Dejavnost je med drugimi integralna za izvajanje strategije za uvajanje modelov, ki vključujejo recikliranje in druge. Zato si poglejmo zahteve ustanovitev podjetja in za izvajanje dejavnosti za prevoz odpadkov.

Informativni izračun dohodnine

Prevoz odpadkov zahteva vpis v evidenco

Prevoz odpadkov in sorodne dejavnost imajo velik potencial za rastPrevoz odpadkov je dejavnost, ki zahteva vpis v evidenco prevoznikov odpadkov, ki jo vodi Ministrstvo za okolje in prostor. Vlogo za vpis v to evidenco se odda pri Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO). Ta tudi izda primerno potrdilo. Za opravljanje dejavnosti mora prevoznik imeti veljavno licenco za opravljanje prevoznih storitev in izpolnjevati pogoje za pridobitev te.

Prevoz odpadkov zahteva tudi ustrezno označevanje in pakiranje odpadkov ter vodenje evidence o prevozu nevarnih odpadkov in tako mora vsako tako pošiljko spremljati kopija evidenčnega lista. Evidenca se mora hraniti najmanj tri leta.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Registracija podjetja na naši VEM točki

V kolikor se boste ukvarjali z dejavnostjo, kot je tudi prevoz odpadkov, lahko registracijo podjetja najenostavnejše izvedete na naši VEM točki. Postopek izvedemo hitro in enostavno, vodimo Vas skozi postopek, ki pa je brezplačen!

Pri nas se lahko odločite tudi za računovodske storitve na sami lokaciji, saj nudimo vse storitve za podjetnika na enem mestu. Imamo tudi davčne svetovalce, ki lahko poskrbijo za davčno optimizacijo Vašega poslovanja, kot tudi pravni oddelek.

Pravni nasvet

Zakonodajne zahteve glede ravnanja z embalažo

V preteklem letu je vstopila nova oz. spremenjena Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. Ta je razširila krog poročevalcev o uporabljeni embalaži. Več o temu smo pisali v prispevku Uredba o ravnanju z embalažo: nove obveznosti za podjetnike.

V kolikor imate vprašanja ali potrebujete razjasnitve glede omenjene Uredbe ali česa podobnega, si lahko poslužite storitev našega pravnega oddelka. Kontaktirajte nas na data@data.si za ponudbo Vašega konkretnega primera!

Kaj pa druge prevozne dejavnosti?

Tudi druge prevozne dejavnosti dvigujejo veliko zanimanja na naši VEM točki in več o teh si lahko preberete v prispevku Imate vse potrebne licence in dovolilnice za opravljanje dejavnosti prevozov blaga?

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja