Go to Top

Prednosti dela od doma

Delo od doma za marsikoga predstavlja dobesedno odrešitev od »običajnega« delavnika, kjer zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne more pokazati vsega kar zna ali pa je enostavno nezadovoljen. Ena od opcij je tudi samostojna pot oziroma delo od doma.

Za to vrsto dela se odločajo vsi tipi oblikovalcev, piscev in programerjev pa tudi npr. frizerjev, slaščičarjev in varušk.

Katere so torej prednosti dela od doma?delo od doma

Fleksibilen urnik

Urnik tako prilagajate sebi in svojim potrebam. To pomeni, da npr. vstajanje ob 6 – če to seveda res ni nujno oziroma od tega niso odvisni vaši prihodki – do nadaljnjega odpade, delali pa boste po popolnoma lastni organizaciji.

Nihče vase ne »gnjavi«

Si predstavljate, da naenkrat ne bo nikogar, ki bi vas obletaval s frazami »a si naredil/a«, »kaj boš zdaj«, »daj čim prej«, itd. Naenkrat torej ostanete brez nadrejenih in delate tisto, kar vam najbolj ustreza oziroma ste mnenja, da lahko sami naredite najbolje.

Delo v okolju, ki vam ustreza

Delovno okolje si boste enostavno (sami) priredili tako, da boste v njem tudi najbolj produktivni. Torej nič več motečih faktorjev v obliki tečnih sodelavcev, ki vas zasipavajo z novicami iz sveta estrade in hrupa gradbenih strojev iz ulice, tako da se boste lahko popolnoma osredotočili na vaše delo.

Delo opravljate v poljubnih oblačilih

Ogromno ljudem je nošenje izbranih oblačil v zgodnjih jutranjih urah prava muka, še posebej pa to pride do izraza v poletnih mesecih, ko že na delovno mesto pridemo dodobra prepoteni. Le komu ne bi bilo všeč cel delovni dan preživeti v najljubših oblačilih, v katerih se počutite precej bolj prijetno?

In za konec: prihranili boste!

Prevoz na delovno mesto in prehranjevanje v restavracijah oziroma menzah za mnoge predstavljajo precejšen strošek, kateremu pa se z delom od doma seveda izognete.

Če se nagibate k temu, da bi pričeli z delom od doma ali ste v dilemi, močno priporočamo obisk seminarjev Zaposlitev in samozaposlitev in Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja