Go to Top

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov v zdravstvu stopil v veljavo

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah je danes stopil v veljavo. Med drugim podaljšuje dopustno čakalno dobo pri stopnji zelo hitro s 14 na 30 dni.  Mimogrede morda razmišljate o odprtju podjetja? Pokličite nas na  01/600-1530 ali nam lahko pišete na [email protected].

Ustanovitev podjetja

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov  – nov način prenaročanja bolnikov

Pravilnik, ki ga je ministrstvo za zdravje objavilo v uradnem listu 19. julija 2024, uvaja nov način prenaročanja bolnikov na odpovedane termine. Izračun bo opravljen na podlagi faktorja relativne čakalne dobe, ki bo izračunan na osnovi razmerja med dejansko čakalno dobo in najdaljšo dopustno čakalno dobo za določeno vrsto zdravstvene storitve.

Izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?Prednosti normiranega s.p.

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov – dvakrat stopiti v stik z bolniki

Pravilnik določa tudi, da morajo izvajalci pred terminom zdravstvene storitve z bolniki stopiti v stik najmanj dvakrat – za potrditev termina in za opomnik bolnikom pred storitvijo.

Kilometrina 2024

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov – pri stopnji zelo hitro čakalna doba podaljšana

Doslej je najdaljša dopustna čakalna doba pri zdravstvenih storitvah s stopnjo zelo hitro znašala 14 dni. Novi pravilnik jo podaljšuje na 30 dni, medtem ko najdaljše dopustne čakalne dobe za druge stopnje ostajajo enake. Najdaljša dopustna čakalna doba za storitve s stopnjo nujno je še vedno 24 ur. Pri stopnji hitro je najdaljša dopustna čakalna doba 90 dni, pri stopnji redno pa 180 dni.

Interni akti podjetja

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov  – izjeme glede dopustnih čakalnih dob

Pravilnik predvideva drugačne najdaljše dopustne čakalne dobe za nekatere posebej določene zdravstvene storitve. Za ortopedske operacije pri stopnjah hitro in redno najdaljša dopustna čakalna doba znaša 360 dni. Ob sumu malignih obolenj je najdaljša dopustna čakalna doba za stopnjo zelo hitro 15 dni od uvrstitve na čakalni seznam.

Računovodski servis

Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov – prehodno obdobje

Kot je razvidno iz pravilnika, opozarjajo na ministrstvu za zdravje, bodo imeli izvajalci za spremembe pri uvrščanju bolnikov na odpadle ali dodatne termine na voljo dva meseca.

Če razmišljate, da bi odprli podjetje in imate še kakšno vprašanje pred registracijo, se lahko obrnete tudi na naše podjetniške svetovalce. Za ponudbo za individualni posvet nam lahko pišete na [email protected]i ali nas pokličete na 01/600-1530.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja