Go to Top

Pozor! Aplikacija Mini blagajna bo začasno nedostopna

Iz Finančne uprave RS so sporočili, da bo danes, v petek, 29. 1. 2016 med 17. in 18. uro aplikacija Mini blagajna začasno nedostopna zaradi nadgradnje.

Opozorilo je namenjeno predvsem manjšim podjetnikom, društvom ter drugim poslovnim subjektom, ki izdajo malo gotovinsko plačanih računov in za to uporabljajo Mini blagajno in vezano knjigo računov.

Aplikacija Mini blagajna bo sicer znova dostopna že danes ob 18. uri, vendar na drugem naslovu: https://miniblagajna.fu.gov.si/.

izobraževanje

Mini blagajna po korakih

Ali odlašate z uporabo Mini blagajne ali pa vam uporaba dela preglavice? Na delavnici vam uporabo aplikacije Mini blagajna predstavimo po korakih.

Več informacij

Na Fursu opozarjajo, da morajo vsi, ki sicer uporabljajo za izdajanje davčno potrjenih računov le Mini blagajno, v času nedelovanja sistema za izdajo gotovinskih računov uporabiti vezano knjigo računov, to pa morajo pred uporabo potrditi prek portala eDavki. Tako izdane račune iz vezane knjige računov pa morajo nato posredovati v potrditev naknadno, v roku dveh delovnih dni od dneva prenehanja delovanja aplikacije Mini blagajna. V potrditev pa račune posredujete prek aplikacije Mini blagajna – meni ‘Poročanje VKR računov’.

Več o sami aplikaciji Mini blagajna si lahko preberete v prispevku Mini blagajna za majhne zavezance.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja