Go to Top

Potrebujete pomoč pri spremembah večosebne družbe?

Spremembe večosebne družbe niso nikakršen bavbav. Družbenikom je pred postopkom spremembe d.o.o. (na Vem točki) potrebno pripraviti zgolj skupščinski sklep.

spremembe večosebne družbeReferenti in svetovalci podjetja Data d.o.o., ne le, da vam pripravijo vso potrebno dokumentacijo za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) z več družbeniki. Na točki Vem lahko tudi  po ustanovitvi brezplačno opravljate spremembe podatkov v svojem podjetju.

Spremembe, ki jih lahko opravijo družbeniki, ki imajo družbeno pogodbo svojega podjetja, se nanašajo na spremembo imena firme, sedeža družbe in poslovnega naslova, spremembe zastopnikov podjetja in brisanja ali dodajanja dejavnosti. Če pa želijo spremembo družbenikov in kapitala družbe, morajo lastniki podjetja to storiti pri notarju.

V primeru, da družbeniki podjetja želijo opraviti:

  1. spremembo imena firme
  2. spremembo sedeža podjetja
  3. spremembo dejavnosti podjetja

morajo v podjetju najprej pripraviti sklep skupščine, ki tudi vsebuje spremembo, ki jo družbeniki želijo opraviti v podjetju. Sklep skupščine družbeniki pripravijo kot wordov dokument, zapišejo, kaj so na skupščini sprejeli, navedejo datum skupščine in se vsi podpišejo na dokument. Sklep skupščine na postopek spremembe podatkov podjetja, lahko na VEM točko prinese le eden od družbenikov podjetja, ki bo skupaj z referentom VEM točke, opravil postopek in podpisal dokument.
Želite opraviti spremembe vaše več-osebne družbe ali potrebujete svetovanje tudi iz katerega drugega področja? Rezervirajte si svoj termin – pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Ne spreglejte tudi naših zanimivih izobraževanj!

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja