Go to Top

Poslovni prostor bodo lahko tudi davčne blagajne same

Na Finančni upravi RS so našli rešitev za označevanje poslovnega prostora, ki ga predvideva Zakon o davčnem potrjevanju računov tudi za tiste zavezance, ki nimajo ne poslovnega prostora ne prodajnega vozila. Gre za zavezance, ki na primer prodaja svoje izdelke od vrat do vrat ali na ulici in pri tem ne uporabljajo prevoznega sredstva ali stojnice.

davčne blagajne

»V takem primeru je premični poslovni prostor lahko mobilna elektronska naprava,« so pojasnili na Fursu.

Zakon sicer predvideva, da je poslovni prostor vsak nepremičen ali premičen prostor, v katerem zavezanec stalno, občasno ali začasno izdaja račune za dobave blaga ali storitev pri gotovinskem poslovanju. Poslovni prostor se lahko šteje del ali več ločenih prostorov nepremičnine, premična prostora pa sta premičen objekt ali elektronska naprava.

Tudi elektronska davčna blagajna bo lahko v nekaterih primerih t. i. poslovni prostor.

Klikni in deli

Tako je v pojasnilih finančne uprave glede davčnega potrjevanja računov pojasnjeno, da je elektronska naprava za izdajo računov lahko pojmovana kot poslovni prostor, ko se račun ne izda ne v premičnem ne v nepremičnine objektu.

izobraževanje

Davčne blagajne

Za vse, ki bodo morali po novem letu davčno potrjevati račune smo pripravili kompaktno in zanimivo predavanje, kjer vam v eni uri in pol povemo vse, kar morate vedeti, odgovorimo pa tudi na vaša vprašanja o davčnih blagajnah.

Več informacij

Pri sporočanju podatkov o poslovnih prostorih, kot jih določa vsebina podatkov po Prilogi I pravilnika o izvajanju ZDavPR (oznaka postavke pod P-5.2.), bo moral za elektronsko napravo tak zavezanec o vrsti premičnega poslovnega prostora vpisal »C«, so še pojasnili na Fursu.

Preberite tudi prispevek Vsako prevozno sredstvo je lahko poslovni prostor in Davčne blagajne – obveznosti čakajo vse zavezance.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja