Go to Top

Posameznikov, ki se pogumno podajo v svet podjetništva, je vedno več

Registracija podjetja (odprtje s.p. in d.o.o.) je na naši VEM-točki enostavna, hitra in brezplačna. A preden se podate v zahteven svet podjetništva, si preberite nekaj naših nasvetov.

Po zadnjih podatkih Statističnega urada RS (Surs) je bilo februarja 2015 kar 12.000 več samostojnih podjetnikov posameznikov kot istega meseca leta 2008. Ta dvig lahko pripišemo tudi spodbujanju podjetniške ideje, med drugim s številnimi subvencijami, razpisi za nepovratna in povratna sredstva, krediti z nizko ali subvencionirano obrestno mero.

Pri odločitvi za podjetniško pot ne boste edini

Podatki Sursa kažejo, da se je število samozaposlenih oseb v primerjavi s konjunkturnim letom 2008 povišalo. Medtem ko je bilo februarja 2008 nekaj manj kot 90.000 samozaposlenih, se je ta številka do februarja letos dvignila na nekaj več kot 93.700 posameznikov. Od tega je bilo daleč največ samostojnih podjetnikov posameznikov, februarja 2008 nekaj več kot 47.500, po zadnjih podatkih Sursa pa, kot smo že omenili, že 12.000 več.

Konec prošnjam za zaposlitev

Tudi vi pošiljate prošnje za delo različnim delodajalcem in ste siti negativnih povratnih odgovorov? Ste mogoče razmišljali o temu, da bi bili sami “svoj zaposlovalec”? Ena izmed možnosti, ki jih imate, je namreč tudi odprtje lastnega podjetja.

Služba nudi varnost

Posameznikov, ki se pogumno podajo v svet podjetništva, je vedno večZaposleni v podjetju se počutijo varne v smislu, da jim je delo zagotovljeno. Vsak dan vedo, kam gredo na delovno mesto, bolj ali manj vedo, kaj bodo delali, s kom bodo sodelovali, do kdaj morajo opraviti delo. Vedo tudi, da so del sistema-podjetja, ki deluje po določenih zakonitostih. Ob koncu delavnika ustavijo stroj, ugasnejo računalnik, zaprejo predal in njihovo delo se za tisti dan konča.

Podjetnik je svoboden

Podjetnik je s svojim podjetjem in na začetku poslovanja, za vse sam. Odvisno od dejavnosti, ki jo opravlja v podjetju, je na začetku največkrat v vlogi komercialista, ki pridobiva posel. Je marketinški človek, ki skrbi za promocijo svojega podjetja, je tajnica, ki komunicira s strankami in ureja administrativne zadeve, je izterjevalec plačil in je manager manjše družbe. Podjetnik je odgovoren za celotno poslovanje podjetja. Njegov delavnik se ne konča ob 16. uri, ampak opodjetju, strankah priložnostih, aktivnostih, razmišlja 24 ur na dan. Poskrbeti mora za finančno plat poslovanja. Podjetništvo je način življenja.

Podjetnik je lahko vsak

Vsak lahko postane podjetnik in pomislek o tem, da se nekateri že rodijo kot podjetniki, je odveč.Podjetnik je lahko vsak, samo način razmišljanja mora spremeniti. V literaturi večkrat najdemo napotek, da se vse začne z željo po svobodi, ki je večja od želje po varnosti.

Preberite tudi Porodniški dopust: S.p.-jevkam v času trajanja prispevke plačuje država.

Brezplačna registracija podjetja na VEM-točki. Pošljite povpraševanje!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Odločitev postati sam svoj šef in odpreti svoje podjetje, ni lahka. Vendar lahko ta postane najboljša odločitev, ki ste jo sprejeli v svojem življenju. Kaj storiti, preden registrirate podjetje?

Če ne veste,  kako začeti, ali se ukvarjate s hobijem, ki bi lahko prerasel v vaš posel ali pa ste popolnoma brez ideje, pa vas vseeno vleče v podjetništvo, vas lepo vabimo na aktualen brezplačen seminar Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Prijava na izobraževanje

Lepo pa ste tudi vabljeni na brezplačen seminar Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja ter brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o, ki je namenjeno vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja