Go to Top

Popularnost z kriptovaluto Bitcoin raste

Kriptovaluta Bitcoin pridobiva na popularnosti, tako med uporabniki kot prodajalci. Zadnje večje podjetje, ki je ponudilo plačilo svojih izdelkov preko spleta je računalniški velikan Dell. Tudi v Sloveniji se vse več podjetij (trenutno jih je okoli 50) odloča za sprejem plačila z Bitcoini, v Ljubljani (Hotel Slon) pa smo dobili tudi prvi Bitcoin bankomat.

kriptovaluta bitcoinPrednost so zagotovo izredno nizke (skorajda nične) provizije, neodvisnost in hiter prenos plačil. Pri sprejemu Bitcoin plačil sicer obstajajo določena tveganja, saj lahko ob padcu tečaja nekaj denarja izgubimo, po drugi strani pa ob dvigu tečaja nekaj zaslužimo. Seveda pa se lahko odločimo tudi za katerega od spletnih posrednikov (npr. Bitpay), ki nam omogočajo takojšnjo menjavo v fiat valuto (evro, dolar).

Nekateri ponudniki se odločijo tudi za mešani način – del plačil zamenjajo, del pa jih kot investicijo hranijo v Bitcoinih. Eno takih podjetij je Overstock, ki 10% vseh Bitcoin plačil preko spletne strani hrani v Bitcoinih.

Več o valuti Bitcoin in plačevanju z njo boste lahko zvedeli tudi na dnevih podjetništva.

 Prijava na Dneve podjetništva

Pripravil: Borut Ratej 


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja