Go to Top

Poletna nevihta – ideja za nov začetek

Poletna nevihta z močnimi nalivi in sunki vetra nas je v zadnjih tednih večkrat neprijetno presenetila, marsikomu pa povzročila tudi škodo. Tako v naravi kot na tudi objektih oziroma nepremičninah.

Vas je nedavna poletna nevihta navdahnila s poslovno idejo? Morda učinkovita prevleka, ki avto zaščiti pred točo? Zaščita vrta na enostaven način? Hitra gradbena dela za nujne primere? Razmišljate o odprtju svojega s.p. ali d.o.o.? Vabimo vas na brezplačen seminar, kjer vam pomagamo ugotoviti, ali idejo lahko spremenite v posel.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Kaj storiti v primeru škode?

Kaj torej storiti v primeru škode zaradi nevihte in kako že prej poskrbeti za ustrezno zavarovanje? Škodo na nepremičninah, ki jo je povzročilo neurje, zavarovalnice krijejo iz požarnega zavarovanja in iz različnih paketnih zavarovanj doma. Požarno zavarovanje namreč navadno krije uničenje ali poškodbo zavarovanih stvari tudi zaradi požara, strele, eksplozije, viharja in toče. Preden sklenete zavarovanje se morate torej dobro pozanimati, katera vrsta zavarovanja krije določeno škodo. Poskrbite pa tudi za ustrezno višino zavarovalne vsote, da ne boste ob nastanku škode zaradi neurja ugotovili, da imate zavarovanje, dobili pa ne boste skoraj nič.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Če vam poletna nevihta ali neurje poškoduje objekt, o tem čim prej obvestite svojo zavarovalnico. To lahko storite s klicem na brezplačne številke asistenčnih centrov posameznih zavarovalnic, zato vam svetujemo, da jih imate pri roki oziroma v imeniku svojega telefona. Priporočljivo je, da nastalo škodo fotografirate, nato pa poškodovane objekte zavarujete, da preprečite nastanek še večje škode. V nadaljevanju lahko začnete s popravilom, vendar morate istočasno poskrbeti, da se do prihoda cenilca zavarovalnice ohranijo dokazila o nastali škodi.

Če vas poletna nevihta doleti, ko ste na varnem, pa je to dobra priložnost, da razmislite o svoji prihodnosti. Se v vas prebuja želja po podjetništvu? Registracija podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki Data brezplačna, hitra in enostavna!

Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

poletna nevihtaNaročite se na naše e-novice in spremljajte novosti s področja podjetništva! Vabimo vas tudi k udeležbi na brezplačna izobraževanja za bodoče podjetnike. In ne pozabite: izbira dobrega računovodje je najboljša naložba za novo podjetje.

Poletna nevihta – kako se pripraviti?

Neviht in neurij ne moremo preprečiti, lahko pa se nanje ustrezno pripravimo. Na Upravi RS za zaščito in reševanje svetujejo:

  • Spremljajte vremensko napoved in upoštevajte navodila pristojnih služb.
  • Zavarujte ali umaknite predmete, ki jih lahko odnese veter, odplavi voda ali poškoduje toča.
  • Cvetlične lončke in korita prestavite v zaprt oziroma manj izpostavljen prostor.
  • Zaprite vsa okna in vrata, spustite rolete in žaluzije. Zavijte platnena senčila.
  • Električne naprave ugasnite in izklopite iz električnega omrežja.
  • Vozilo umaknite iz bližine vodotokov, izpod dreves …
  • Poskrbite za domače živali, ki naj bodo med neurjem v zaprtih prostorih.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja