Go to Top

Podjetništvo – timski uspeh

Priznajmo si, da družba ceni uspešne posameznike. Čaščenje novodobnih podjetniških herojev kot so pokojni tehnološki vizionar Steve Jobs, filantropski velikan programske opreme Bill Gates in mladi kralj družabnih omrežij Mark Zuckerberg, nam lahko da zmotno prepričanje, da je pot do uspeha samostojen vzpon.

skupinsko deloZakaj je torej bolje biti »timski igralec«? V nedavni študiji z naslovom “Kako družbene interakcije in timsko delo vodijo do inteligence”, so raziskovalci potrdili, kar ste morda že slutili: timsko delo nas prisili v navigacijo skozi kompleksna omrežja odnosov, kar nas intelektualno razvija. Sodelovanje je zato nagrajujoče tako za posameznika, kot tudi za ekipo, kar pomeni, da je uspeh ekipe večji, kot vsota uspehov posameznikov.

Da bi ustvarili optimalne pogoje za timsko delo, razmislite o naslednjih ukrepih:

  • Nagrajujte timsko delo in sodelovanje
  • Čim manj stvari delajte sami
  • Ko se le da, delajte z drugimi »v živo«
  • Poskrbite za zabavo – zabava NI nasprotni pol dela

Samohodstvo je torej precej manj zaželeno, kot bi si predstavljali na prvi pogled. Gre za enega izmed mitov, ki mu včasih verjamejo tudi podjetniki sami. Tako kot je pomembno, da imate ob sebi prave ljudi, je pomembno tudi, da imate vsaj na začetku svoje podjetniške poti tudi zunanjo pomoč.

Podjetniška pomoč – samo en klik stran!

Avtor: Jan Kreuzer

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja