Go to Top

So podjetniki in so rojeni podjetniki

Napisanih je na stotine člankov, ki se dotikajo potrebnih osebnostnih lastnosti in znanj, katere posedujejo uspešni podjetniki. Težko je tudi oporekati, da lahko izključno talent uspe brez trdega dela. Vendar pa se vedno znova poraja vprašanje, kako bi med npr. otroci razločili, kdo bi se lahko bolje znašel v podjetništvu.

So podjetniki in so rojeni podjetnikiV članku tako najdete nekaj znakov v obnašanju že pri otrocih, ki bi lahko napeljevai na to,da bodo nekoč postali podjetniki. Pri naštetih lastnostih boste morda mislili, da gre za lastnosti vrhunskih športnikov, toda – ali nimajo ravno vrhunski športniki in uspešni podjetniki veliko skupnega?

Radovednost

Uspešne podjetnike, kot je npr. Richard Branson je že od malih nalog “krasila” velika radovednost in temu primerno so veliko spraševali.

Tveganje

Torej tisti, ki radi tvegajo, so precej bolj dovzetni za podjetništvo. Nekdo, ki je »ziheraš«, se pač ne bo spustil v dejavnost, katero primerjajo s skokom iz letala ali stolpnice brez padala.

Prilagodljivost

Ne glede na vse, so se podjetniško talentirani znali že od malega prilagoditi na vse mogoče, bodisi na izključitev iz šole zaradi lumparij bodisi na izgubo staršev. In ravno prilagodljivost je ena največjih vrlin, ki jih ima lahko podjetnik. Nekdo, ki je zelo neprilagodljiv na spremembe, bo zelo težko v koraku s časom.

Širokoglednost

Ozkoglednost zelo pogosto vodi v propad, ker vodilni niso zmožni ali pa sposobni videti širše slike ali konteksta.

Nepopustljivost

Nepopustljivost oziroma vztrajnost (ko je ta smiselna) je ključnega pomena, ko situacija v podjetju ni ravno rožnata.

Če ste mnenja, da posedujete dovolj omenjenih vrlin in imate idejo, vas vabimo, da si s pomočjo naših seminarjev razširite obzorja in naredite korak naprej. Seminarji Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja in Kako z najnižjimi stroški zagnati podjetje so zato kot nalašč za vas!

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja