Go to Top

Podjetniki, pazite pri pomoči ožjih družinskih članov!

Pozor podjetniki! Če vam v vašem podjetju brezplačno pomaga ožji družinski član, ne smete pozabiti tega brezplačnega dela – ob katerega se tako radi obregnejo inšpektorji – prijaviti z obrazcem M12 na ZZZS in zanj plačevati pavšalni prispevek v višini 4,58 EUR/mesečno ter oddati REK obrazec prek e-davkov.

podjetnik spPonazorimo s preprostim primerom: vaš sin registrira podjetje (s.p.) in vi kot ožji družinski član  sinu podjetniku brezplačno pomagate v podjetju. Tako bo sin-podjetnik za vas plačeval pavšalni prispevek v višini 4,58 EUR/mesečno za poklicne bolezni in poškodbe pri delu (prijava  zavarovanja na Zavodu za zdravstveno zavarovanje – M12 obrazec) in oddajal REK obrazec preko e-davkov.

Seveda morate pred tem na Upravni enoti prijaviti to delo družinskega člana in voditi natančno evidenco ur opravljenega dela! V kolikor želite več informacij glede možnosti pomoči ožjega družinskega člana podjetniku ali pa imate glede tega težave, vam vsekakor lahko pomagamo! Pokličite nas na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte preko elektronske pošte data@data.si

Pripravila: Bogdana Rejc in Gašper Meden

Kategorije Podjetništvo Pravo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja