Go to Top

Podatki za odmero dohodnine le do 31. januarja 2016

Na Finančni upravi RS pozivajo vse izplačevalce dohodkov, naj preverijo, ali so podatki za odmero dohodnine, do katerih lahko dostopajo le z digitalnim potrdilom, pravilni. V kolikor se podatki ne ujemajo s podatki, ki so jih izplačevalci davčnemu organu predložili na iREK obrazcih, naj zavezanci čim prej predložijo manjkajoče REK obrazce ali popravijo že vložene.

izobraževanje

Vodenja enostavnega knjigovodstva se lahko naučite na naši delavnici, kjer vam vodenje pokažemo na konkretnih primerih in tako, da podatki sami vnašate in se tako učite iz prakse.

Več informacij

Podatki za odmero dohodnine – za pravilnost odgovorni tudi izplačevalci

Podatki za odmero dohodnine so objavljeni na portalu eDavki. Objavljeni podatki so namenjeni le izplačevalcem dohodkov za primerjavo podatkov iz predloženih iREK obrazcev in pripravljenimi obvestili prejemnikom dohodkov, ki jih morajo izplačevalci dohodkov izročiti prejemnikom dohodka najpozneje do 31. januarja 2016.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Popravljene ali na novo vložene REK obrazce bo Finančna uprava RS upoštevala pri sestavitvi informativnega izračuna dohodnine le, če bodo predloženi pravočasno. Izplačevalci dohodkov imajo časa za vpogled podatkov za odmero dohodnine le do 31. januarja 2016.

podatki za odmero dohodnine

Vključeni tudi podatki o dohodkih

Podatki so sestavljeni na podlagi predloženi individualnih podatkov v REK obrazcih z datumom izplačila od 1. januarja 2015 do 31. decembra 2015. Vključeni so tudi REK obrazci, ki so bili z navedenim kriterijem datuma izplačila davčnemu organu predloženi do vključno 11. januarja 2016.

 

Na Furs so izplačevalcem dohodkov omogočili vpogled od 15. januarja do 31. januarja 2016. Med podatke so vključeni tudi podatki o dohodkih, ugotovljenih v morebitnih davčnih nadzorih pri izplačevalcih za navedeno obdobje, ki jih je izplačevalec dolžan vključiti v obvestilo prejemniku dohodka.

izobraževanje

Davčni obračun za normirance

Podjetniki, ki poslujejo na podlagi normiranih odhodkov, morajo ob koncu poslovnega leta finančni upravi predložiti davčni obračun. Na delavnici vas naučimo, kako si ga pripravite sami.

Več informacij

Podatki za odmero dohodnine: podobno kot pretekla leta

Podobno kot velja za pretekla leta bodo na Furs tudi za odmerno leto 2015 za sestavo informativnih izračunov dohodnine na letni ravni uporabili podatke o dohodkih iz obračunov davčnega odtegljaja, ki so jih davčnemu organu predložili izplačevalci individualno po davčnih zavezancih.

VIR: Furs

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja