Go to Top

Avtomatsko dostopni tudi podatki o računih, ki so starejši od 100 dni

Uporabljate davčno blagajno? Potem gotovo veste, da podatke o izdanih davčno potrjenih računih lahko izdajatelji računov dobijo prek sistema eDavki. Po novem pa se uvaja, da so avtomatsko dostopni tudi podatki o računih, ki so starejši od 100 dni, so sporočili iz Finančne uprave RS (FURS).

izobraževanje

Abeceda poslovanja

So vam podatki o računih neznanka? Imate še druga vprašanja glede poslovanja?

Več informacij

Ste ravnokar ustanovili podjetje in se z davčno blagajno srečujete prvič? Ne poznate vseh obveznosti, ki jih imajo uporabniki davčnih blagajn? Brez skrbi, vse potrebne informacije dobite na našem seminarju Abeceda poslovanja. Nudimo pa vam tudi davčno svetovanje.

Prijava na izobraževanje

Avtomatsko dostopni tudi podatki o računih, starejših od 100 dni

Podatki o računih in poslovnih prostorih, ki so bili posredovani v davčno potrjevanje, so zavezancem dostopni preko portala eDavki. Za davčne zavezance – izdajatelje računov je na njihovem osebnem portalu na voljo:

podatki o računih

Paket s podatki o računih je zavezancu na voljo naslednji dan. Podatke o računih je možno pridobiti za tekoče in predhodno koledarsko leto.

Za pridobivanje podatkov o računih, starejših od 100 dni, torej ni treba več vlagati posebne prošnje oziroma zahtevka. Zavezancem so namreč tudi podatki o računih, ki so starejši, odslej na voljo avtomatsko preko portala eDavki. V kolikor imate težave z davčnim potrjevanjem računov, vam na Dati nudimo kakovostno davčno svetovanje. Veliko koristnih informacij o davkih in podjetništvu pa lahko dobite tudi na naših brezplačnih izobraževanjih.

O nekaterih drugih novostih, povezanih s sistemom eDavki, pišemo v prispevku Novosti v sistemu eVročanja.

Prijava na izobraževanje

Kako do podatkov o posameznem potrjenem računu?

Izdajatelj računa lahko vpogleduje v posamezen davčno potrjen račun preko portala eDavkov. Vstopite kot registriran uporabnik (v računovodskem portalu izberite ustreznega zavezanca) in v meniju na levi strani izberite Vpogledi ter kliknite na povezavo DPR-VPodR – Vpogled v podatke računa. Račun lahko poiščete na tri načine:

  • z vnosom EOR številke (oziroma vsaj prvih 8 znakov);
  • z vnosom številke računa in datuma izdaje;
  • z vnosom serijske številke VKR, zaporedne št. seta in datuma izdaje.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja