Go to Top

Ima vaše podjetje pečat odličnosti?

Za podjetja, ki so se prijavila na razpis Obzorje 2020, a jim ni uspelo pridobiti denarja, je na voljo nov razpis. Tista med njimi, ki so dobila pečat odličnosti (seal­ of excellence), bodo namreč lahko za sredstva zaprosila v okviru razpisa, ki ga je objavila Agencija SPIRIT. Na voljo je dobrih 17 milijonov evrov.

Agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni razpis Dopolnjevanje SME instrumenta – Faza 2. Mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki so po predložitvi predloga projekta na fazo 2 SME Instrumenta v okviru Obzorja 2020 prejela certifikat pečat odličnosti, bo na voljo dobrih 17 milijonov evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 80 odstotkov oziroma 13,7 milijona evrov, so sporočili s službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Na kaj morate biti podjetniki pri pridobivanju evropskih sredstev še posebej pozorni, vas opozarjamo na brezplačnem izobraževanjuEvropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kaj je pečat odličnosti?

pečat odličnostiPečat odličnosti je znak kakovosti. Podeli se najboljšim predlogom projektov v postopku za pridobitev sredstev okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

Pečat odličnosti prejmejo projekti, ki so v postopku ocene projektov izpolnili vse stroge kriterije izbora in dodelitve sredstev programa Obzorje 2020, vendar zaradi omejenega proračuna niso prejeli sredstev razpisa.

S pečatom se tako izpostavijo obetavni predlogi projektov, ki si zaslužijo financiranje iz drugih virov. Kar velja tudi za primer omenjenega javnega razpisa.

Za kaj bodo namenjena sredstva razpisa?

Sredstva bodo namenjena za spodbujanje naložb podjetij v raziskave, razvoj in inovacije, pospeševanje uvajanja obetavnih tehnoloških in netehnoloških inovacij na trg, krepitev konkurenčnega položaja podjetij in njihovega pozicioniranja na obstoječih ter novih evropskih in globalnih trgih.
Na razpis se bodo lahko prijavila le podjetja, ki so pridobila pečat odličnosti, a ne sofinanciranja. Vsi preostali pogoji so objavljeni v razpisni dokumentaciji. Prvi rok za oddajo vlog pa je 29. september 2017.

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja