Go to Top

Opozorilo Fursa: Spet povečano število lažnih klicev

Objavljeno je bilo opozorilo Fursa, da se je v zadnjem obdobju ponovno povečalo število lažnih klicev. Klicatelji se lažno predstavljajo za uradne uslužbence Finančne uprave RS (Furs) in obljubljajo večjo vsoto denarja proti vnaprejšnjemu plačilu na roke.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Poslujete na podlagi normiranih odhodkov? Na kaj je še posebej pozorna finančna uprava?

Več informacij

Finančna uprava je v zadnjih dneh ponovno zaznala več primerov poskusov goljufive poslovne prakse, v kateri lažne osebe kot uslužbenci Fursa davčne zavezance želijo prepričati, naj jim plačajo določeno vsoto denarja. Tokrat so se sumljivi klici pojavljali predvsem na območju Ljubljane.

Prijava na izobraževanje

Če poslujete na podlagi normiranih odhodkov, vas utegne zanimati, kakšne zlorabe pri tovrstnem ugotavljanju davčne osnove najpogosteje opaža FURS. Na kaj vse morate biti normiranci pozorni, pa izveste na našem izobraževanju Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?.

Prijava na izobraževanje

Opozorilo Fursa: Ne vplačujte denarja

opozorilo fursaNa Fursu so pojasnili, da se neznane osebe davčnim zavezancem po telefonu predstavljajo kot uslužbenci Finančne uprave RS. Zavezancem lažno obljubljajo denar, če bodo plačali 500 evrov gotovine bodisi na določen račun bodisi na roko.

Tega nikar ne storite, pravijo na Fursu in svetujejo previdnost pri komunikaciji z neznanimi osebami, tudi kadar se izdajajo za uradne osebe. Dodajajo še, da se ob prejemu sumljivega klica lahko obrnete na najbližji finančni urad in o tem obvestite policijo.

Ste Fursu že sporočili elektronski naslov?

V tem tednu je bilo sicer objavljeno še eno opozorilo Fursa. V njem pozivajo uporabnike portala eDavkov, naj jim posredujejo svoj elektronski naslov. Nanj namreč prejmete dodatno obvestilo, da vam je bil na portalu eDavki vročen dokument. Na ta način se lahko izognete morebitnim nevšečnostim, denimo zamudi roka za pritožbo. Več o tem pa v prispevku Ste Fursu že sporočili svoj elektronski naslov?.

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja