Go to Top

Olimpijske igre 2016: podjetniki so vizionarji, tako kot športniki

Morda se boste z izjavo v naslovu strinjali, morda ne, dejstvo pa je, da podjetniki so vizionarji. Ob spremljanju dosežkov športnikov z vsega sveta na letošnjih poletnih olimpijskih igrah smo lahko občududovali vztrajnost, nepopustljivost, borbenost, motiviranost in sposobnost timskega dela športnikov –  vse te lastnosti pa so potrebne oziroma pridejo prav vsakemu podjetniku. Zato so športniki velikokrat vzor uspešnim podjetnikom in ti to v intervjujih in izjavah tudi večkrat poudarijo. Prav tako pa je tudi znano, da se mnogo športnikov po končani športni karieri usmeri v podjetniške vode.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kdaj je pravi čas za podjetništvo? Kaj morate pred registracijo podjetja nujno vedeti?

Več informacij

Prijava na brezplačno izobraževanje

podjetniki so vizionarjiNa seminarjih, ki jih pripravljamo v podjetju DATA (med njimi je tudi šest brezplačnih seminarjev!) za vse, ki jih zanima podjetništvo in želijo vedeti več informacij pred vstopom v podjetniške vode, udeleženci izvedo veliko informacij tudi o tem, na kaj se morajo pripraviti preden registrirajo podjetje. Izredno pomembna stopnja v pripravi na podjetniško pot je preverjanje, če ima oseba dobro idejo, s katero namerava stopiti na trg, in poslovni načrt.

Podjetniki so vizionarji z mnogo vprašanji

Predvsem pa je pomembno, da bodoči podjetniki dobro poznajo sami sebe. “Sem se pripravljen za nekaj let odreči lagodnemu, brezskrbnemu življenju in vse sile in moči vložiti v svoje podjetje, da prebrodim tistih prvih nekaj let?” “Sem pripravljen tvegati in ob tem premagovati ovire na podjetniški poti?” “Kako odreagiram, če naletim na problem?” “Kaj mi več pomeni, varnost in gotovost zaposlitve ali fleksibilnost vsakega dneva posebej na podjetniški poti?” so le nekatera vprašanja, na katera si ob začetku lahko poskušate odgovoriti. Na katera vprašanja pa rabite poznati odgovor, da vidite, če ste dober vodja?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Temeljita priprava pred registracijo podjetja pomeni dobre temelje za nadaljevanje podjetniške poti. Na poti od prvih zametkov do realizacije podjetja vas spremljamo v podjetju DATA! Rezervirajte si svoj termin za pogovor z našimi podjetniškimi svetovalci na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Podjetniki so vizionarji. Tako kot pri športnikih sta nepopustljivost in motiviranost tudi lastnosti podjetnikov.

Klikni in deli

Te dni smo v okviru olimpijade lahko spremljali neverjetne  dosežke športnikov. Vsak dan pade kakšen olimpijski ali pa celo svetovni rekord. Reporterji so nas  zasipali z zgodbami posameznih športnikov, ki včasih mejijo na znanstveno fantastiko.

Podjetniški uspehi kot znanstvena fantastika

Prav tako pa se kot znanstvena fantastika včasih zdijo dosežki podjetnikov. Ko jim uspe, se uspeh laikom zdi povsem preprost in logičen. In res je tako, kot pravijo. Ko človek nekaj tako obvlada, da se zdi, da to opravlja z neverjetno lahkoto, je uspeh zagotovljen. Vendar so za stenami tega uspeha lahko skrite marsikatere solze, nestrinjanja, vztrajnost in pogum. Zagotovo je danes konkurenca na vseh trgih vedno hujša, pomembno pa je, da se znamo na trg prebiti in tam vztrajati. Prepričati, verjeti v svoj uspeh in še enkrat, vztrajati. Mnogo padcev pomeni izkušnje, ki nas, vsakič, ko se poberemo, postavljajo na višje mesto.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Primer: imamo masažni salon. Kaj pa zdaj?

Tudi podjetniški začetki niso enostavni. Denimo, naredimo tečaj za maserja, kupimo mizo za masiranje, kakšno svečko in masažno olje in mislimo, da bomo s tem obogateli, da bodo ljudje stali v vrsti in se hodili masirati ravno k nam. Pot je mnogo težja, kot se zdi. V svojo idejo moramo verjeti, investirati in iti vedno dlje, vedno globlje.

Ni dovolj, da napišemo, da imamo nov masažni salon in da ljudi povabimo vanj. Naredimo nekaj več. Danes tako pač je – ljudje smo postali bolj zahtevni, prioritete so drugačne, časa je vedno manj – vendar kot podjetniki se moramo temu prilagoditi. Če smo že pri masažnem salonu – poskrbite za parking, za prijetno vzdušje in mir, za otvoritveni popust, morda vprašalnik za “feedback”, pa tudi skodelica čaja po masaži vas ne bo stala veliko.

Podjetniki so vizionarji in empatija je del vodenja

Veliko teorij vodenja podjetja predvideva, da je empatija pomemben del vodenja, predvsem na delovnem mestu med delovno ekipo. Del delovne ekipe pa je tudi publika; za športnike navijači, za podjetnike stranke in kupci. In naš cilj je, da se tem čim bolj približamo ter, kar je najbolj pomembno, da jih prepričamo, da se k nam vrnejo. Vendar je za to nekaj, kar se nam dopade, za to nekaj, do česar čudimo empatijo, potrebnega nekaj več. Biti s srcem, in tudi glavo, pri stvari.

Dobrodošli na DATI!

Četudi dobimo preblisk o podjetništvu, se vanj ne zaletimo. Prinaša tako prednosti, kot tudi nekatera odrekanja. Ko začutite potrebo po podjetništvu, vabljeni v podjetje DATA, na našo VEM točko DATA, kjer vam naši izkušeni strokovnjaki svetujejo na področju računovodstva, financ, davkov, razpisov in marketinga. Za večjo empatijo vam vedno postrežemo z nasmehom in dobro voljo, vsem našim strankam pa ne uide niti kava dobrodošlice.

Preverite, če imate značilnosti podjetnika?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d. o. o.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja