Go to Top

Sestanki so lahko tudi kratki

Sestanki so za nekatere prava muka, kjer komaj ostanejo budni, spet za druge edinstvena priložnost za t.i. brainstorming, ko lahko s pomočjo drugih mnenj pridejo do novih rešitev. Vsak izmed nas na sestankih prakticira svoje rituale, da od njih odnesemo kar največ. Poskusite z nekaj naslednjimi nasveti, kako sestanke skrajšati in napraviti produktivnejše!

Dober voditelj sestanka, ki vas »drži pokonci«

Če sestanek vodi nekdo, ki še sam komajda zadržuje zehanje in se sam sebi smili, se bo to preneslo tudi na ostale udeležene in sestanek ne bo kaj prida produktiven. Vodja oziroma moderator mora znati izpostaviti pereča vprašanja (t.j. zadeti bistvo v čim krajšem času) in glavne teme in kar je najbolj važno – obdržati udeležence aktivne. sestanek

Krajši, redni sestanki, kjer vsak pove svoje mnenje

Redni, vendar krajši sestanki (kar pa ne pomeni, da ne bo »kriznih) imajo to super lastnost, da ste vedno v toku s časom in v krajšem času naredite več. Enourni sestanki imajo glede npr. 3 urnih to prednost, da bodo vsi prisotni na polno sodelovali, medtem ko so tri- in več urni maratoni lahko zelo porazni. So se npr. na 8 urnih vladnih sejah dogovorili kaj pametnega?

Pustite telefone ob strani in si pišite

Telefoni in tablični računalniki so sicer zelo priročni tehnološki pripomočki, lahko pa tudi neverjetno zmanjšajo produktivnost, saj jemljejo našo pozornost. Kaj si bolj želimo: kratek in produktiven sestanek ali dolg, izredno dolgočasen sestanek z »kaj smo se zmenili?« na koncu?

V zadnjem delu sestanka razpravljajte

V zadnjem delu  oziroma proti koncu sestanka razpravljajte – torej gre za obojestransko komunikacijo in ne monolog! – o sprejetih odločitvah, nejasnostih in kaj bi bilo še vredno spremeniti.

Pripravil: Gašper Meden

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja