Go to Top

Odločite se postati samostojni podjetnik

Odločitev postati samostojni podjetnik  je vsekakor v določeni meri tudi tvegano dejanje. Kljub temu pa prinaša prednosti, ki vam lahko ostanejo skrite, če se ne odločite za ta korak. Zagotovo sami najbolje veste, ali ste se pripravljeni odpovedati trenutni službi in stopiti na svojo poslovno pot. V nadaljevanju preberite nekaj prednosti, ki jih uživajo samostojni podjetniki.

Neodvisnost in prilagodljivost

Ker boste gospodarji svojega časa, boste imeli več svobode in občutek neodvisnosti. Ko bo vaš posel že trdno zasidran na trgu, boste svoje obveznosti lahko načrtovali tako, da ne boste izpustili dogodkov, ki vam v življenju pomenijo največ.

Osebno izpopolnjevanje

Razpolagati s svojim lastnim podjetjem je vas lahko izpopolnjuje in vam je v večje osebno zadovoljstvo, kot biti v podrejenem delovnem razmerju, sploh, če ste tam pod nenehnim pritiskom. Veliko uspešnih samostojnih podjetnikov uživa tudi spoštovanje svojih vrstnikov, že zaradi poguma, da so začeli svojo podjetniško pot.

Vplivsamostojni podjetnik

Ničesar ni narobe s ciljem postati vpliven samostojni podjetnik, saj je to v skladu s človeško naravo. Ko je posel popolnoma v vaših rokah, lahko zamišljene naloge delegirate svojim zaposlenim. Vsekakor je pri tem potrebna previdnost, saj je meja med spoštovanjem in strahospoštovanjem s strani vaših zaposlenih tanka.

Denar

Tveganje opustiti redno mesečno plačilo, četudi ne optimalno, se ob pravilnem načrtovanju obrestuje.  Kot samostojni podjetnik lahko izboljšate finančno varnost do te mere, da se počutite finančno varnejšega, kot ste se v prejšnji službi. Nemalo samostojnih podjetnikov tudi obogati, a vam to naj ne bo primarni cilj.

Pred začetkom samostojne poti morate seveda pozornost nameniti veliko različnim stvarem. Za vas pripravljamo vrsto brezplačnih delavnico, kot sta  Kako z najnižjimi stroški zagnati podjetje? in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Boštjan Kop


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja