Go to Top

Odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča! Vam le na e-mail?!

Odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča je sedaj lahko s strani Finančne uprave poslana tudi (izključno) elektronsko na vaš e-mail. Finančni urad je namreč že pričel z razpošiljanjem odločb za nadomestilo stavbenega zemljišča. FURS opozarja uporabnike naj bodo pozorni na to, saj lahko v primeru elektronske vročitve tega ne opazite. Posledično lahko zamudite rok za plačilo, sledijo lahko davčne izvršbe ali zamujeni roki za pritožbe!

Informativni izračun plače

Komu je namenjena odločba?

Odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča se izstavi lastniku ali uporabniku nepremičnine, ki je tudi zavezanec za plačilo nadomestila. Finančna uprava (FURS) izvaja in pobiranje te dajatve, glede na podatke, ki jih FURS-u posreduje občina. Zavezanec za plačilo tega nadomestila je neposredni uporabnik nepremičnine – praviloma je to lastnik, lahko pa tudi najemnik.

Kdaj bo izplačilo dohodnine 2022?

Kdaj pride odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča na e-mail?

S februarjem je odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča lahko bila za leto 2023 že vročena v vaše e-Davke. Temu je tako, v kolikor ste kot uporabnik e-Davkov vključeni v sistem e-Vročanja. Pri tem morate biti pozorni, da ste kot zavezanec in uporabnik e-Davkov potrdili vaš pravi elektronski naslov. Priporočljivo je seveda preveriti tudi pravilnost tega elektronskega naslova, saj v nasprotnem primeru lahko pride do napačne vročitve.

Ustanovite s.p. na DATA točki!

davčno svetovanje

Koliko znaša minimalna plača 2023?

Odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča preko e-maila če uporabljate e-Davke!

Navedba pravilnega elektronskega naslova je pomembna za obvestilo o prispelem vročenem dokumentu v sistem e-Davkov. V nasprotnem primeru morate kot zavezanec za plačilo različnih davkov, prejem in pregled dokumentov, kakor je npr. odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča, redno vstopati v sistem in preverjati, ali vam je bilo vročeno kaj s FURS-ove strani.

Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Potrdite elektronski naslov!

V kolikor ne boste potrdili oz. preverili pravilnosti vašega elektronskega naslova se lahko hitro zgodi, da bo iz FURS-ove strani izdana odločba o nadomestilu stavbnega zemljišča in tega preprosto ne boste ugotovili. Posledica tega je lahko zamujen rok za pritožbo, zamujen rok za plačilo, davčna izvršba in seveda stroški povezani z njo.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja