Go to Top

Oddajanje nepremičnin? Lažje po obisku našega novega seminarja

Oddajanje nepremičnin preko spletnih platform kot sta Airbnb ali Booking je povezano z mnogimi vprašanji.  Vam obdavčitev opravljanja dejavnosti pri tem ni prav jasna? Pri podjetju Data d.o.o. smo pripravili prav poseben seminar, ki osvetli vidike obveznosti nekoga, ki oddaja nepremičnine s statusom sobodajalca ali kot samostojni podjetnik (s.p.).

Informativni izračun dohodnine

 

Prepogosto izrečene kazni za nepravilno oddajanje nepremičnin

Globe za oddajanje nepremičnin »na-črno« lahko zaradi prekrška sobodajalca znašajo tudi do 30.000 evrov. Tako je na plečih tistega, ki se namerava ukvarjati z dejavnostjo, da ugotovi kaj in kako mora za opravljanje dejavnosti primerno urediti.

Sobodajalec ali s.p.

 

Pri dati smo pričeli ponovno z našimi priljubljenimi seminarji… tudi z brezplačnimi!

Naše podjetje Data d.o.o. je že vrsto let sinonim za izvajanje kvalitetnih in strokovnih seminarjev na temo podjetništva. Že vrsto let izvajamo seminarje na teme, ki se dotikajo podjetnikov in oseb, ki opravljajo dejavnost.

 

 Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Po krajšem premoru, ko je potekala gradnja naše nove poslovne zgradbe, smo znova pričeli z izvajanjem seminarjev in izobraževanj. Predavatelji so strokovnjaki na svojem področju – tudi zaposleni v našem podjetju, torej prave »legende«. Pokrivajo raznovrstna podjetniška področja, med drugim davčno, računovodsko, podjetniško in področje razpisov! Tradicionalnim predavanjem na temo registracije podjetja, računovodstva dodajamo nove. Bova predavanja obsegajo teme kot so vpogled v aktivne javne razpise in oddajanje zasebnih sob gostom ali sobodajalstvo.

Pravni nasvet

Pravi razcvet na nepremičninskem trgu v zadnjih letih doživlja ravno oddajanje sob oziroma sobodajalstvo.V zadnjih letih že skoraj vsakdo med nami pozna nekoga, ki uporablja spletne platforme za (vsaj občasno) oddajanje zasebnih sob gostom. Ureditev področja je prinesla nekatere spremembe, posebej z uvedbo statusa sobodajalca. Ta status je nekaterim olajšal prijavo, vendar tudi odprl veliko vprašanj. Najpogostejša vprašanja so vezana na pravnoorganizacijsko obliko. Temu smo posvetili popolnoma nov seminar »Sobodajalec ali s.p.«.

 

Sobodajalec ali s.p. – Kaj se bolj splača in v katerih primerih?

Na našem seminarju posebno pozornost posvečamo razlikam med oddajanjem nepremičnin oseb s statusom »sobodajalca«, in osebam, ki za opravljanje te dejavnosti na primer registrira svoj s.p.. Na seminarju vas bomo seznanili z davčnimi obveznostmi povezanimi in posebnostmi na katere morate biti pozorni pri izdajanju računov.  Predstavili bomo tudi zahteve glede poročanja in omejitve pri možnih zaslužkih.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja