Go to Top

Novi centri za socialno delo – kaj pa datumi izplačil?

Novi centri za socialno delo ne bodo vplivali na datume izplačil

Novi centri za socialno delo – Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je predstavila potek reorganizacije centrov za socialno delo, ki je eden pomembnejših projektov ministrstva. Projekt intenzivno teče že vse leto. Reorganizacija CSD zajema socialno aktivacijo, uvedbo informativnega izračuna in novo organizacijsko strukturo. Slednja bo začela veljati 1. oktobra 2018. Informacijski sistem centrov za socialno delo zaradi uvajanja informacijske podpore v prvem tednu oktobra 2018 predvidoma ne bo nedostopen. Prav tako v prvem tednu oktobra uporabniki ne bodo mogli oddajati preko portala e-uprava. To pa po zagotovilih ministrstva ne bo vplivalo na datume izplačil socialnih transferjev v oktobru.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Si želite, da ne bi bili pogost obiskovalec centra za socialno delo? Morda lahko za izboljšanje svojih prihodkov poskrbite kar sami. Vabljeni na brezplačen seminar, na katerem vam bomo pomagali ugotoviti, ali lahko zaslužite s svojim hobijem.

Pri uveljavljanju pravic iz javnih sredstev je pomembno poznati razliko med bruto in neto plačo – pomagamo vam s spletnim izračunom!

Informativni izračun plače

16 novih centrov za socialno delo

Novi centri za socialno deloOktobra torej  delom začne 16 novih centrov za socialno delo, ki bodo nastali s spojitvijo zdajšnjih 62 centrov. Spojitev v večji center za socialno delo, ki bo krajevno pristojen na območju celotnega območja, bo omogočila kadrovsko raznolikost in različne strokovne profile. Novi centri za socialno delo bodo prevzeli delo od centrov za socialno delo, ki se bodo spojili. Prevzel bodo tudi vse javne uslužbence, premoženje, sredstva, opremo, pravice in obveznosti. Z uvedbo nove organizacijske strukture se bo na ravni novoustanovljenega centra za socialno delo organizirala skupna splošna služba. V okviru te skupne strokovne službe naj bi delovala tudi mobilna strokovna enota. Sestavljali jo bodo strokovnjaki različnih profilov (psiholog, pravnik, specialni pedagog, itd.). Ta služba bo na razpolago vsem enotam znotraj območnega centra za socialno delo. Centre za socialno delo bodo vodili direktorji, enote centrov za socialno delo pa pomočniki direktorjev.

Na ministrstvu obljubljajo, da bodo po zaslugi reorganizacije centri za socialno delo postali učinkovitejši in uporabniku prijaznejši. Reorganizacija ne posega v same pravice uporabnikov – te ostajajo enake kot doslej. Centri za socialno delo po vsej Sloveniji tako ostajajo enotna vstopna točka za vse pravice. Uporabniki bodo pravice iz javnih sredstev še naprej lahko urejali tam, kjer so to počeli do sedaj in pod istimi pogoji.

Ste preverili, do kdaj vam veljajo odločbe za otroški dodatek, plačilo vrtca in ostale pravice iz javnih sredstev?

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja