Go to Top

Normiranci in oddaja davčnega obračuna do konca marca

Normiranci in oddaja davčnega obračuna

Normiranci in oddaja davčnega obračuna – vse, ki poslujete na podlagi normiranih odhodkov, najkasneje do 31. marca 2017 čaka oddaja davčnega obračuna. Kako ga pripraviti? Kako izračunati? Berite dalje!

izobraževanje

Davčni obračun za normirance

Oddati morate davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto! Vas zanima, kako?

Več informacij

Informativni izračun za normirance

Normiranci in oddaja davčnega obračuna, ob koncu poslovnega leta morajo tudi samostojni podjetniki in podjetja, ki poslujejo na podlagi normiranih odhodkov, izpolniti nekatere obveznosti.  Oddati morajo davčni obračun in določiti zavarovalno osnovo za prihodnje poslovno leto.

Prijava na delavnico

davčni obračunS pomočjo Datinega računala za normirance pa lahko opravite informativni izračun za leto 2016. Informativni izračun za normirance vam omogoča ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.

Samostojni podjetniki, ki poslujete na podlagi normiranih odhodkov, pa ne morete uveljavljati nobenih olajšav, kot je denimo olajšava za vzdrževane družinske člane.

Normiranci z 80 odstotkov priznanimi davčnimi prihodki

Podjetniki – normiranci imajo pri ugotavljanju davčne osnove priznanih 80 odstotkov prihodkov kot stroškov.

Informativni izračun za normirance

Prednost normiranca je ta, da imajo zaradi poenostavljenih postopkov manjše administrativne stroške. Pogoj je, da letno nimajo več kot 50.000 oziroma 100.000 evrov prometa (v slednjem primeru morajo imeti za polni delovni čas v davčnem letu pred obravnavanim letom zaposleno vsaj eno osebo pet mesecev oziroma biti samozaposleni).

Normiranci in oddaja davčenga obračuna, ki ga  je treba oddati preko portala eDavki. Kako, preverite v tem prispevku.

Vse za normirance na enem mestu!

Pisali smo tudi že o normiranem d. o. o., o razlikah med enostavnim, dvostavnim knjigovodstvom in primerjavo s statusom normiranca ter kako izgleda popoldanski s. p. z normiranimi odhodki. 

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Ali veste, kako po novem izgleda priglasitev normiranosti za nekatere zavezance?

Morda vas bo zanimalo tudi, da je poslovanje na podlagi normiranih odhodkov vedno bolj aktualno, čeprav finančno ministrstvo za leto 2017 napoveduje korenite spremembe pavšalnega sistema.

Prijava na delavnico

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja