Go to Top

Nadgradnja projekta Stop birokraciji

Odprava administrativnih ovir načrtno poteka v Sloveniji že od leta 2005. Projekt Stop birokraciji redno objavlja poročila o ukrepih, ki so jih sprejeli za odpravo administrativnih ovir v Sloveniji. 

bigstock-Worried-businessman-with-paper-19423100-copy1Vlada RS je za izhod iz krize v začetku leta sprejela dopolnitev Enotnega dokumenta, sicer sprejetega 3. oktobra 2013, z ukrepi iz Kisika iz gospodarstva in Nove pogodbe med delom in kapitalom za izhod iz krize. Sedaj dokument zajema 262 ukrepov, ki so prvič poenoteni na podlagi enajstih strateških dokumentov s šestnajstih področij.

Cilj ukrepov je vzpostavitev boljšega poslovnega okolja in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Enotni dokument se bo sproti dopolnjeval in kazal smer proti izhodu iz krize.

V poročilu, ki ga lahko najdete na njihovi spletni strani poročajo na primer o ukrepih, ki so bili sprejeti za področje plačilne discipline, davkov, delovnega prava, konkretne odprave administrativnih ovir.  Poročilo je dostopno na njihovi spletni strani.

Stop birokraciji je sicer portal namenjen podjetnikom in državljanom, ki želijo s svojimi predlogi izboljšati in poenostavitev poslovnega in zakonodajnega okolja za razvoj gospodarstva in zadovoljstvo državljanov.

Tudi v Data d.o.o. tedensko poročamo o birokratskih zapletih, ki jih opazimo pri svojem delu s podjetniki in tako prispevamo k odpravi administrativnih ovir v poslovnem okolju.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb [hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja