Go to Top

Na kratko: kako in s katerimi ukrepi mora delodajalec zagotavljati varnost in zdravje pri delu?

Eno najpogostejših vprašanj pri tematiki varstva pri delu je zagotovo, kateri so tisti ukrepi, s katerimi delodajalec zagotovi delavcem varnost in zdravje pri delu. Članek vam na kratko povzame, za kaj vse je potrebno poskrbeti.

Opravljanje nalog

Opravljanje nalog varnosti pri delu mora biti poverjeno za to usposobljenemu strokovnemu delavcu, naloge varovanja zdravja pri delu pa pooblaščenemu zdravniku. Delavcem morajo biti zagotovljeni tudi zdravstveni pregledi.varnost

Primer ogroženosti

Sprejeti morajo biti ukrepi za zagotavljanje požarnega varstva v skladu s posebnimi predpisi in pa tudi ukrepi za zagotavljanje prve pomoči in evakuacije v primeru ogroženosti.

Delavci, nova tehnologija in sredstva za delo

Delavci morajo biti obveščeni o uvajanju novih tehnologij in sredstev za delo ter o potencialnih nevarnostih za poškodbe in zdravstvene okvare, ki so povezane z njimi. Temu primerno mora delodajalec zaposlenim izdajati tudi navodila za varno delo in jih usposabljati. Delavcem morajo biti zagotovljena primerna oprema in sredstva za njihovo osebno varnost pri delu. Ta sredstva in oprema morajo biti redno preizkušena in pregledana.

Vse podrobnosti glede varstva pri delu pa lahko izveste na seminarju Varstvo in zdravje pri delu.

Pripravil: Gašper Meden

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja