Go to Top

Mislite, da je Furs preveril tudi vaše račune?

V drugem krogu nagradne igre Vklopi razum, zahtevaj račun!, ki jo izvaja Finančna uprava RS (Furs), je bilo skupaj zbranih nekaj več kot 508 tisoč paketov računov – račune izdajateljev računov od uvedbe davčnih blagajn dalje zbirajo potrošniki, ki s tem pripomorejo k preverjanju ponudnikov izdelkov in storitev na trgu. V drugem trimesečju so potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni in spletnimi obrazci preverili račune 61 odstotkov izdajateljev računov preko davčnih blagajn.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vaš hobi lahko postane vaš novi vir zaslužka! Zakaj ne bi končno počeli nekaj, kar vas veseli?

Več informacij

Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR) narekuje, da mora zavezanec mora ob vsaki dobavi blaga in storitev za plačilo z gotovino izdati račun prek elektronske naprave, ki izpolnjuje predpisane pogoje in omogoča izvedbo postopka potrjevanja računa, in ga izročiti kupcu blaga oziroma naročniku storitve.

En paket računov vključuje 10 računov različnih izdajateljev računov za izdelke oziroma storitve, od tega so prevladovali elektronski paketi računov (84 odstotkov), pisemskih paketov računov pa je bilo okoli 16 odstotkov.

Na Fursu ob tem dodajajo, da je dnevno davčno potrjenih več kot tri milijone računov izdajateljev, v prvih šestih mesecih pa so jih preverili skoraj 15 milijonov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Drugi krog nagradne igre Vklopi razum, zahtevaj račun!, ki se je končal 30. 6., že ima svoje štiri nagrajence, ki so prejeli po tisoč, pet, deset in petnajst tisoč evrov, kolikor je znašala glavna nagrada. Več o nagrajencih prvega kroga nagradne igre si lahko preberete tukaj.račune

Furs je nagradno igro pripravila ob uvedbi davčnih blagajn ki so, kot so zapisali v sporočilu za javnost, lahko v boju proti sivi ekonomiji uspešne samo, če bodo tudi potrošniki ozaveščeni pri jemanju računov za plačano blago in storitve.

Potrošniki zbirajo račune

Z odzivom potrošnikov na nagradno igro so na Fursu zelo zadovoljni, saj so potrošniki v prvih šestih mesecih nagradne igre preverili skoraj 15 milijonov računov, število nepotrjenih računov pa se je zmanjšalo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

V prvem trimesečju je bilo 1,9 odstotka nepotrjenih računov, v drugem trimesečju pa je takšnih računov le še 1,2 odstotka, so zapisali na Fursu. Razloge za to bodo na Fursu preverili v podrobni raziskavi.

V drugem trimesečju so potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni in spletnimi obrazci preverili račune 61 odstotkov izdajateljev računov preko davčnih blagajn.

Klikni in deli

V drugem krogu nagradne igre je preko mobilnih telefonov in spletnega obrazca sodelovalo skoraj 47 tisoč potrošnikov, ki so vsaj enkrat preverili račune 29.520 različnih ponudnikov blaga ali storitev. To pomeni, da so v drugem trimesečju potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni  in spletnimi obrazci preverili račune 61 odstotkov izdajateljev računov preko davčnih blagajn.

Do konca nagradne igre se bosta zvrstili še dve žrebanji za denarne nagrade, vsakokrat za 15.000, 10.000, 5.000 in dodatnih 1.000 evrov. V nagradnem skladu je skupaj še 62 .000 evrov.

Vir: Furs

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja