Go to Top

Kakšne so kvalitete dobrega managerja

Managerji so ključni kadri v podjetju, saj skrbijo tako za poslovno rast podjetja kot tudi za zaposlene v podjetju. Je gonilna sila podjetja, ki mora biti sposoben povezovati znanje in prakso.  Katere lastnosti pa še mora imeti dober vodja?

Dober manager razume sodobno tehnologijo

managers1

Kvalitete dobrega managerja; foto: leaderphrase.com

Dober manager mora poznati sodobno tehnologijo in jo znati uporabljati v svojem podjetju. To ne pomeni, da mora biti IT strokovnjak, vendar pa mora poznati tehnološke procese, ki bodo olajšali delovanje podjetja in zagotovili boljše poslovne rezultate. Menedžerji, ki dobro razumejo tehnologijo, bodo sposobni uporabiti to znanje v konkurenčno prednost.

Dober manager je zgled ostalim

Dober manager mora biti s svojimi dejanji zgled ostalim sodelavcem in podrejenim. Ena izmed bistvenih lastnosti dobrega menedžerja je dobra komunikacija z ostalimi sodelavci ter stalna rast in izobraževanje.

Je sposoben razumevanja

Dober manager razume svoje okolje – tako poslovne partnerje kot tudi zaposlene. Manager razume potrebe svojih poslovnih partnerjev in jim pomaga rešiti njihove težave. Prav tako pa razume tudi svoje zaposlene ter njihove morebitne težave v delovnem procesu.

Deli svoje znanje

Dober manager se zaveda, da je znanje nekaj kar je potrebno deliti med svoje zaposlene in ne skrivati zase. Deljenje znanje bo zagotovilo bolj kvalitetno ekipo, ki bo doprinesla k boljšim poslovnim rezultatom. Managerji morajo svojim sodelavcem zagotoviti dostop do znanja kadarkoli in kjerkoli. Izobražen kader bo tako lahko sprejemal poslovne odločitve in na ta način razbremenil vodstvo.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: Entrepreneur

 

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja