Go to Top

Knjige naše prijateljice, lahko pa tudi poslovna priložnost

Knjige so človekove najboljše prijateljice. Mnogi ljubitelji knjig to trdijo še dandanes in na temo knjig in aktivnosti, ki zadevajo knjige, najdejo tudi poslovno priložnost.

Za nami je dogodek Noč knjige, pred nami pa podelitev Kresnikovih nagrad in številni dogodki po Sloveniji na temo knjige. Ob prebiranju dogodkov na Noč knjige, smo med povabili organizatorja lahko zasledili, da na dogodek ob prazniku knjige vabijo vse knjigoljubce, da razprejo krila svojega lastnega navdiha in ustvarjalnosti.

>>> Registracija s. p. ali ustanovitev d. o. o. se na VEM točki DATA opravi hitro, enostavno in brezplačno. 

Podjetništvo je ustvarjalnost in o tem na naših predavanjih učimo bodoče podjetnike.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Knjige in dejavnost založništva – poslovna priložnost podjetja

Ste kdaj razmišljali, da boste v življenju posadili drevo in napisali knjigo, da bo za vami ostal spomin zanamcem? Če ste pritrdili vprašanju, potem je ena od možnosti, da napišete knjigo, se registrirate kot samostojni podjetnik in knjigo prodajate sami v okviru samozaložbe (dejavnost v SKD 2008 – 58.110 Izdajanje knjig). Poleg dejavnosti založništva bo pri registraciji podjetja potrebno razmisliti na kakšen način boste poskrbeli za distribucijo vaših knjig. Lahko jo prodajate sami in odprete založbo (47.610 Trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s knjigami), v tej prodajalni lahko poleg svojih knjig prodajate še druge dela izbranih avtorjev, lahko organizirate kulturne dogodke (82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj), predavanja, lahko vodite delavnice kreativnega pisanja (85.520 Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti).

Ni nujno, da imate trgovino s knjigami. Knjigo lahko prodajate sami prek spletne trgovine, na stojnici na vsakoletnem sejmu knjig, lahko pa se dogovorite s katero od obstoječih založb, da uvrsti v svoj prodajni program, vašo knjigo.

Možnosti je veliko, preden pa se odločite za naslednji korak, je vsekakor potrebno zbrati dovolj informacij no podjetništvu, pripraviti poslovni načrt in seveda napisati knjigo!

Veliko informacij o postopkih registracije podjetij, boste dobili na našem brezplačnem seminarju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja