Go to Top

Kdaj zamenjati računovodski servis?

Kdaj zamenjati računovodski servis? Ali je vaš računovodski servis nezanesljiv in nenatančen? Imate občutek, da vam vaš računovodja slabo svetuje in da se vam ne posveti dovolj?  Menite, da plačujete previsoko ceno za računovodske storitve? Bi želeli imeti računovodski servis, ki je bolj odprt za nove tehnologije in za računovodske storitve plačevati manj? Kaj lahko storite?

Svetujemo vam, da se najprej posvetujete z vodjo računovodskega servisa in če ne najdeta ustrezne rešitve, je mogoče čas, da začnete razmišljati o zamenjavi računovodskega servisa.

Če se odločite za zamenjavo računovodskega servisa, dobro preverite ponudbo na trgu. Posebno pozornost namenite referencam in številu strank računovodskega servisa, ki delujejo v vaši ali podobni panogi. Ne pozabite preveriti, kako je z varovanjem dokumentacije in poslovnih skrivnosti.

Dober računovodski servis vam lahko prihrani veliko denarja

Možnost zamenjave servisa ni časovno omejena, najlaže pa je zamenjava izvedljiva ob prehodu na novo poslovno leto.

Kdaj zamenjati računovodski servisOdpovedni rok in primopredaja

Preverite, ali imate v pogodbi, podpisani z vašim računovodskim servisom, zapisan odpovedni rok. V povprečju ti obsegajo tri mesece in postopek primopredaje traja povprečno tri mesece.

Zapisnik o primopredaji

Ko ste izbrali novega ponudnika, morate poskrbeti za prenos dokumentacije od enega k drugemu računovodji. Vsi računovodski dokumenti so v lasti podjetja, zato vam računovodski servis mora izročiti vso dokumentacijo.

Poleg podpisa naročniške pogodbe stari in novi računovodski servis ter naročnik opredelijo primopredajni zapisnik. Ta mora vsebovati vsaj terminski načrt predaje dokumentacije, kontrolnik dokumentacije v primopredajnem postopku ter dogovor o arhiviranju dokumentacije.

Računovodski servis Data d.o.o. je vodilno in hitro rastoče slovensko podjetje, ki vam nudi kvalitetne računovodske storitve. V kolikor iščete primeren računovodski servis, preverite ponudbo naših storitev in nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite e-mail na data@data.si.

Želite svoje knjigovodstvo voditi sami? Vabljeni na seminar Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja