Go to Top

Kdaj rek »nikoli ne odnehaj« ne drži vode

Winston Churchill se je proslavil z legendarnim rekom, katerega lahko preprosto povzamemo, da nikoli ne smemo odnehati. Mnogi skušajo to miselnost prenesti tudi v poslovni ali športni svet, za kar pa vztrajanje na vsak način ni vedno najboljša izbira.

Kdaj rek »nikoli ne odnehaj« ne drži vodeGre za bistvene razlike za medvojno Veliko Britanijo, ko so bila bombardiranja in boji del vsakdana. Tega ni mogoče v popolnoma vsakem primeru prenesti v svet podjetništva, kajti včasih si z vztrajanjem za vsako ceno lahko naredimo več škode kot koristi. V andaljevnaju si lahko preberete, kdaj je bolje odnehati, kot pa iti z glavo skozi zid.

O projektu/poslu ne dobite pravih informacij pa če se še tako trudite

Čeprav bo marsikdo trdil, da je dandanes nemogoče, da ne bi prišli do informacij pa se vam lahko v določenih situacijah zgodi ravno to, še posebej, če ste zelo na tesnem s časom. Pomanjkanje informacij lahko privede do hudih napak in napačnega ravnanja s številnimi neprijetnimi posledicami.

Za vas predstavlja prevelik zalogaj

Vsemu vloženemu trudu in času navkljub se je v določenih trenutkih potrebno zavedati, da stvari enostavno niste kos. Naj vas ne bo strah prositi za dodatno pomoč ali kak nasvet in naj vam ego ne uniči kariere.

Vaše zdravje je vidno načeto

Nezdravi ne morate normalno razmišljati, niti nihče si ne želi sodelovati z nekom, ki zaradi izčrpanosti ne funkcionira normalno in spominja na zombija.

Načeto je tudi vaše družabno življenje

Nekateri se ujamejo v past in se tako zatopijo v delo, da ga bližnji skorajda ne prepoznajo več. Za svoj napredek in razvoj pa potrebujete bližnje oziroma prijatelje, ki vas podpirajo tako v času uspeha kot tudi neuspeha.

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja